Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Organizaţia Primară PL din or. Durleşti s-a convocat în Adunare Generală

|versiune pentru tipar||
PL / 27 ianuarie 2014
Partidul Liberal

La data de 26 ianuarie 2014 a avut loc Adunarea Generală a Organizaţiei Primare PL Durleşti.

Şedinţa a fost deliberativă şi au fost prezenţi dl Mihai GHIMPU, Preşedintele Partidului Liberal şi dl Dorin CHIRTOACĂ, Prim-vicepreşedinte PL, Primar General al mun. Chişinău.

Pe ordinea de zi a şedinţei au figurat următoarele subiecte:

  1. Prezentarea raportului de către Preşedintele Organizaţiei;
  2. Alegerea Preşedintelui Organizaţiei primare a PL din or. Durleşti;
  3. Alegerea vicepreşedinţilor Organizaţiei;
  4. Aprobarea componenţei numerice a Biroului permanent din cadrul Organizaţiei primare a PL din or. Durleşti;
  5. Alegerea membrilor Biroului permanent;
  6. Delegarea membrilor din cadrul Organizaţiei la Conferinţa Organizaţiei Teritoriale PL Buiucani.

În prezentarea raportului, dl Victor Morgoci a facut o trecere în revistă a tuturor acţiunilor desfăşurate de către Organizaţia PL la nivel local, a punctat rezultatele campaniilor electorale (parlamentare 2009–2010) şi locale din 2011, dar s-a referit şi asupra obiectivelor care urmează a fi realizate în perioada următoare.

La Adunare, Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a făcut o analiză a situaţiei sociale, economice şi politice din republică, situaţia din cadrul Partidului, dar şi cea din Fracţiunea PL. Preşedintele PL, referindu-se la trădarea celor din grupuşorul Hadârcă, a accentuat delegaţilor Adunării Generale că: “Cei care au trădat nu au viitor, ei sunt morţi, politic vorbind, s-au gândit la ei, nu la cetăţeni, dar, precum ştiţi, trădările aduc beneficii de moment, partidul e mai puternic, mai unit, mai consolidat, iar aceasta o confirmă şi Conferinţa Organizaţiei Teritoriale PL Orhei, care a avut loc astăzi, şi această Adunare Generală de la Durleşti. Poate e şi mai bine ca s-a ales grâul de neghină, şi noi acum putem mai liber şi cum mai multă încredere unii în alţii să ducem schimbarea până la capăt”.

Preşedintele PL a subliniat că acest an este foarte important din punct de vedere politic — RM trebuie să semneze Acordul de Asociere cu UE, trebuie să continuăm înfăptuirea reformelor, să îndeplinim temele de acasă, dar este important şi din punct de vedere a continuităţii cursului european, iar unica şansă pentru continuarea acestui curs european este menţinerea Partidelor democratice la Guvernare, dar PL trebuie să vina cu un rezultat mult mai bun. Noi putem să obţinem rezultate mai bune şi să le aducem cetăţenilor schimbarea în bine, întrucât PL este un partid corect, cinstit, apără interesele cetăţenilor, iar nouă nu are de ce să ne fie frică sau ruşine să ieşim în faţa alegătorilor pentru că n-am furat, nu furăm, nu manipulăm şi amăgim oamenii şi nu cumpărăm voturile. Ştiţi foarte bine că schimbările sociale şi economice nu pot să fie realizate într-o perioadă scurtă, iată de ce PL, avându-l pe Anatol Şalaru în fruntea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, a făcut tot posibilul să fie reparate drumurile, fapt care, ulterior, contribuie la creşterea economică. Dar între timp, pe plan naţional, am reuşit să realizăm multe:

Aşa cum am declarat anterior, PL, în ciuda faptului că este în opoziţie, susţine tot ceea ce ţine de continuarea parcursului european şi aduce bunăstare cetăţenilor, dar respinge vehement acţiunile Coaliţiei prin care încearcă să fure sau să mintă cetăţenii pentru ca să le fie lor bine.

La rândul său, Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreşedinte PL, Primar General al mun. Chişinău, a reiterat că Discursul Preşedintelui PL la Cotroceni, la decorarea Deputaţilor PL pentru contribuţia remarcabilă la recunoaşterea limbii române ca limbă oficială a Republicii Moldova, şi Raportul de activitate al Primarului pentru cei 7 ani de când îndeplineşte funţia de Primar General al mun. Chişinău, sunt “cărţile de vizită” ale partidului cu care membrii pot merge cu încredere la casele oamenilor, căci PL propune calea corectă, bazată pe adevăr, care să ne aducă prosperitate. “Ceea ce a realizat Partidul Liberal în plan naţional, dar şi social şi politic, nu a mai realizat niciun partid. Să profiţi de încrederea oamenilor pentru interesele personale sau de grup este nu doar ruşinos, dar şi condamnabil. Singurul Partid care a înfăptuit ceea ce a promis oamenilor este Partidul Liberal, noi le-am readus oamenilor încrederea în Democraţie. Minciuna are picioare scurte, iar toţi cei care au trădat sau au minţit pentru interesele lor, dar nu ale cetăţenilor, vor fi nevoiţi să poarte răspundere pentru toate încălcările lor. Îmi exprim încrederea că şi în 2014 Durleşti-ul va reconfirma încrederea în democraţie şi viitor european, aşa cum au facut-o din 1990 încoace, fiind oameni cu verticalitate, demnitatate şi atitudine. Vă mulţumesc pentru încredere şi curaj şi vă îndemn să luptăm în continuare pentru a aduce schimbarea până la capăt pe care ne-am asumat-o împreună de la bun început!” — a mai precizat Prim-vicepreşedintele PL, Dorin Chirtoacă.

În cadrul Adunăcrii Generale au mai luat cuvântul dna Lucia Caciuc, preşedintele Organizaţiei Femeilor Liberale din Durleşti, care a prezentat situaţia din cadrul Organizaţiei de Femei şi reuşitele acesteia şi dl Lozovanu Valeriu, Preşedintele Organizaţiei de Tineret a Partidului Liberal din or. Durleşti.

La final, Delegaţii Adunării Generale a Org. Primare Pl Durleşti au hotărât:

Preşedintele PL a mulţumit pentru că au rămas fideli valorilor liberale şi naţionale — “Vă mulţumesc, dragi colegi, pentru că promovaţi cu verticalitate şi demnitate valorile naţionale, liberale şi europene şi pentru că luptaţi pentru cauza naţională, nu doar la Durleşti, dar în toate Organizaţiile unde au trădat preşedinţii, membrii au rămas cu noi şi aceasta înseamnă forţă şi încredere unii în alţii. Aşa cum nu le-a reuşit să distrugă PL-ul nici lor, nici altora care au încercat, nici nu vor reuşi, pentru că noi împărţim aceleaşi viziuni şi valori! Vă mulţumesc şi vă doresc mult succes în continuare”, a conchis Mihai Ghimpu.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Organizaţia Teritorială PL Orhei a convocat Conferinţa Mihai Ghimpu în vizită la copii!