Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Conferinţa Organizaţiei Teritoriale PL Hânceşti

|versiune pentru tipar||
PL / 23 februarie 2014
Partidul Liberal

Astăzi, 23 februarie 2014, a avut loc Conferinţa Organizaţiei Teritoriale PL Hânceşti. La Conferinţă au participat, în calitate de invitaţi — Deputatul Mihai Ghimpu, Preşedintele Partidului Liberal, Ion Apostol, Secretar General al Partidului, Igor Jugănaru, Preşedintele Organizaţiei Teritoriale PL Leova şi Vitalie Culicovschi, Preşedintele Organizaţiei Teritoriale PL Cantemir.

Înainte de a purcede la lucrările Conferinţei, participanţii au onorat imnul Partidului Liberal — “Libertatea — floare a speranţei”, versuri: Simion Ghimpu, muzică: Anatol Dumitraş.

Conferinţa a fost deliberativă şi a adoptat, în unanimitate, următoarea ordine de zi: prezentarea raportului de activitate al Organizaţiei de către Preşedintele acesteia; prezentarea raportului de activitate al Preşedintelui Fracţiunii PL în Consiliul raional, Albert Darii; prezentarea raportului Organizaţiei Femeilor Liberale de către Preşedinta OFL Hânceşti, Mariana Jalbă şi raportul Organizaţiei de Tineret din Hânceşti, prezentat de către Ştefan Tătaru. Tot pe ordinea de zi a figurat alegerea conducerii Organizaţiei (Preşedinte, vicepreşedinţi); alegerea Comisiei de Cenzori şi a celei de Etică şi Disciplină; alegerea Consiliului Teritorial; delegarea participanţilor la Congresul Partidului, care va avea loc în luna mai, anul curent şi prezentarea situaţiei sociale şi politice din republică de către Preşedintele PL, Mihai Ghimpu.

După ce au audiat raporturile de activitate, delegaţii Conferinţei au pus în discuţie mai multe chestiuni de ordin organizatoric, problemele localităţilor din Hânceşti şi au înaintat un şir de propuneri pentru a schimba în bine situaţia actuală. Aceştia şi-au exprimat încrederea pe care o au în Partidul Liberal şi în conducerea Partidului, subliniind că PL este unicul partid din R. Moldova care promovează o politică corectă, pentru bunăstarea oamenilor şi luptă pentru cauza pe care şi-a asumat-o încă de la fondare, rămânând consecvent ideilor şi valorilor pe care le promovează.

Secretarul General al Partidului, Ion Apostol, a accentuat importanţa consolidării echipei întru realizarea obiectivelor propuse şi a precizat că prin colaborare şi lucru în echipă, munca PL-ului va fi mai eficientă şi vor spori şi rezultatele. Ion Apostol a mai menţionat: “Trebuie să fim organizaţi şi calculaţi, astfel încât să putem informa corect fiecare cetăţean, pentru că de noi depinde soarta şi viitorul republicii. Eminescu spunea că românii au inteligenţă, dar nu au caracter, iată de ce trebuie să luăm atitudine şi cu demnitate să continuăm lupta pentru Libertate şi Adevăr. Noi suntem cei care ne construim viitorul, iată de ce trebuie să consolidăm Organizaţiile Partidului, cu atât mai mult că PL a fost şi a rămas singurul partid nepătat de hoţii şi interese personale. Să avem succes în ceea ce ne-am propus, căci suntem pe calea corectă!”

În continuare, Preşedintele PL a înmânat legitimaţii de partid unor membri noi şi diplome de merit celor mai activi membri ai Organizaţiei pentru contribuţia remarcabilă în promovarea valorilor liberale în r. Hanceşti.

Ulterior, Conferinţa a ales conducerea Organizaţiei. În calitate de Preşedinte a fost reales, în unanimitate, Ştefan Vlas; Vicepreşedinţi — Gavriil Bocşa, iar Mariana Jalbă, Preşedinta OFL Hânceşti şi Ştefan Tătaru, Preşedintele TL Hânceşti, prin funcţia pe care o deţin, conform statutului, sunt şi vicepreşedinţi ai Organizaţiei.

În componenţa Comisiei de Cenzori, Conferinţa i-a ales pe Ion Olişevschi, Andrei Litvac şi Nicolae Onuţă, iar în Comisia de Etică şi Disciplină au fost aleşi — Mihail Maidan, Aliona Vultur şi Elena Miron.

La Conferinţă au fost aleşi membrii Consiliului Teritorial şi au fost delegaţi participanţii la Congresul Partidului.

După procedurile de dezbateri şi supunere la vot, Deputatul Mihai Ghimpu a informat delegaţii Conferinţei despre situaţia socială şi politică din republică, abordând o serie de chestiuni legate de politica promovată de PL, acţiunile antisociale şi încălcările grave ale Coaliţiei de guvernare, sfidarea voinţei cetăţenilor prin înlocuirea denumirii Fracţiunii PL în Parlament cu cea de PLR. Totodată, Preşedintele Partidului a explicat şi cauzele referendumului din UTA Găgăuzia, problema armatei ruseşti pe teritoriul din stanga Nistrului, cauzele suspendării finanţării republicii de către SUA şi Suedia etc. Mihai Ghimpu a enumerat o serie de rezultate ale Partidului Liberal şi a evidenţiat diferenţa, cu exemple relevante, dintre Guvernarea AIE-1 şi 2, în componenţa căreia era şi PL, şi cea de acum — Coaliţia fără PL. Cu referire la aceasta, Preşedintele PL a menţionat: “Schimbarea pe care am lansat-o noi, liberalii, în 2007 trebuie să continue. Este greu să rezolvi toate problemele sociale în 4 ani, fără economie, dar atunci când banul public e cheltuit pentru necesităţile oamenilor, lucrurile se mişcă spre bine, însă, cum să schimbi viaţa cetăţenilor dacă la FISC se fură, la vama se fură, Aeroportul a fost concesionat, Banca de Economii privatizată? Deputaţii PL, prin sesizările la Curtea Constituţională, au întors în bugetul de stat aproximativ 300 mln, care ar fi fost furaţi de către cei de la guvernare. Niciodată lucrurile nu se vor schimba, dacă la putere vor veni oameni cu interese”.

Preşedintele PL a accentuat că atunci când voinţa poporului este sfidată şi mergi împotriva ei, consecinţele sunt grave, iar exemplu este Ucraina. Totodată, Mihai Ghimpu a menţionat şi menirea de a umbri şi de a distruge PL-ul a celor 3 partide care conţin lexemul “liberal” (PNL, PLDM şi PLR) — partide care au apărut după ce PL s-a lansat cu succes pe arena politică.

“Dragi colegi, nu e mare partidul cu mulţi membri şi cu multe mandate, dar e mare şi puternic partidul care promovează valori şi adevăruri, partidul care luptă pentru dreptatea şi bunastarea cetăţenilor, aşa cum o face PL-ul! Vă mulţumesc pentru muncă, pentru devotament şi pentru demnitatea cu care continuaţi să luptaţi întru realizarea misiunii istorice pe care ne-am asumat-o! La mai mult şi la mai mare!”, a conchis la final Preşedintele Ghimpu.

Ştefan Vlas, Preşedintele Organizaţiei Teritoriale PL Hânceşti, a mulţumit colegilor pentru încredere şi a punctat: “Avem mult de muncit, duşmanii nu dorm, de aceea îmi doresc să fiţi receptivi şi împreună să realizăm tot ceea ce ne-am propus! Vă mulţumesc şi la muncă, stimaţi liberali!”

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Training — “Consolidarea Organizaţiilor Politice de Tineret” Dragobetele sărută fetele!