Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Deputaţii PL — Laureaţi ai “Galei MEDIAFAX 2014 — Gala VALORILOR”

|versiune pentru tipar||
PL / 5 martie 2014
Partidul Liberal

Agenţia de presă Mediafax, cel mai mare furnizor român de informaţie, a organizat marţi, de la ora 20.00, la Ateneul Român, “Gala Mediafax 2014 — Gala Valorilor”, eveniment la care au fost premiaţi cei care întrunesc valorile prin care agenţia s-a consacrat — credibilitate, autoritate, obiectivitate, exhaustivitate şi promptitudine.

Evenimentul a adus pe scenă oamenii care redau speranţa într-o lume mai bună şi un viitor mai luminos prin faptele lor şi au fost premiaţi cei care au reuşit să răzbată prin atmosfera densă şi tensionată a anului 2013 cu fapte bune şi realizări deosebite. MEDIAFAX a acordat 10 premii celor mai valoroşi eroi ai ştirilor pozitive realizate de către agenţie, astfel, Deputaţii PL — Mihai Ghimpu, Corina Fusu, Valeriu Munteanu, Boris Vieru şi Gheorghe Brega — au fost laureaţii Premiului pentru promovarea spiritului şi culturii române, pentru contribuţia remarcabilă la declararea Limbii Române — limbă oficială în Republica Moldova.

Printre premianţi se mai numără şi Marele actor Radu Beligan, medicii — Radu Zamfir, Valentin Calu şi Cătălin Pivniceru, dar şi reprezentanţi ai moţilor care i-au salvat pe aceştia în urma accidentul aviatic din Apuseni, Eugenia Vodă şi alţii.

Premiile au fost acordate de actori întruchipând personaje precum Lucia Sturdza Bulandra, Constantin Tănase, Titu Maiorescu, Tristan Tzara, Dumitru Mociorniţă, Regina Maria, Carol Davila, Gheorghe Lazăr, Henri Coandă şi George Enescu, personalităţi care ar fi fost premiate la o Gală MEDIAFAX de acum aproximativ 100 de ani. George Enescu, interpretat de George Ivaşcu, a fost cel care i-a premiat pe Deputaţii Partidului Liberal.

“Dedic acest premiu tuturor celor care au lupta pentru ca noi să fim astăzi liberi şi independenţi, iar datorită luptei începute de ei, noi, Deputaţii PL, prin sesizarea la Curtea Constituţională, am reuşit să conferim Limbii Române statutul de limbă oficială în Republica Moldova. Ne putem considera români doar în afara Imperiului Răului, iar noi, românii moldoveni de peste Prut, în pofida deportărilor, pedepselor aspre, închiderii şi distrugerii bisericilor, grădiniţelor şi şcolilor cu predare în limba română, am rezistat! Blaga spunea că «veşnicia s-a născut la sat», cu adevărat, limba română în R. Moldova a fost salvată de satele noastre, care au continuat să vorbească în limba română, chiar dacă o făceau doar acasă, la bucătărie, pe ascuns. O limbă, o ţară, o naţiune, o capitală!” — a menţionat Mihai Ghimpu în discursul de la înmânarea premiilor.

La evenimentul de la Ateneul Român din Bucureşti au fost prezenţi protagoniştii celor mai importante ştiri şi materiale de presă furnizate de Agenţia de presă MEDIAFAX în cursul anului 2013, personalităţi politice, reprezentanţi ai instituţiilor statului, oameni de afaceri, de cultură, sportivi etc.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Deputaţii PL au sesizat CC despre o altă neconstituţionalitate a Coaliţiei de guvernare Festivalul Mărţişor la Paris 2014 — un eveniment de excepţie în diasporă