Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

9 mai — Ziua Victoriei asupra fascismului şi Ziua Europei

|versiune pentru tipar||
PL / 29 martie 2014
Partidul Liberal

Deputaţii Partidului Liberal au înregistrat un proiect de Lege prin care poziţia — “Ziua Victoriei şi a comemorării eroilor căzuţi pentru Independenţa Patriei (9 mai)” se expune într-o nouă redacţie — “Ziua Victoriei asupra fascismului (9 mai)”, iar după poziţia “Ziua internaţională a solidarităţii oamenilor muncii (1 mai)” se introduce o poziţie nouă — “Ziua Europei (9 mai)”.

Deputaţii PL au precizat că având în vedere aspiraţiile Republicii Moldova de integrare în marea familie europeană, precum şi dorinţa de racordare la spaţiul valoric comunitar, consfinţirea legală a sărbătorii “Ziua Europei” este absolut necesară. Totodată, Deputaţii PL au accentuat că “propunerea legislativă nu vine să ştirbească reuşita eroilor căzuţi în lupta contra nazismului, ci, din contra, vine să rectifice o lacună legislativă care permite interpretarea eronată a celui de-al doilea război mondial, creându-se confuzie cu războiul pentru apărarea unei Patrii inexistente şi nereprezentative. În această ordine de idei, se propune accentuarea comemorării victoriei asupra fascismului, dar şi eliminarea textului care impune comemorarea unei Patrii triumfaliste străine”.

“Având în vedere că «Ziua Europei» reprezintă unul din simbolurile Uniunii Europene, fiind sărbătorită în marea majoritate a statelor europene şi nu doar, precum şi ţinând cont că nu se creează presiuni bugetare suplimentare, considerăm oportună adoptarea prezentului proiect de lege pentru instituirea Sărbătorii «Ziua Europei»” — se precizează în nota informativă a proiectului de Lege.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Partidul Liberal a participat la Forumul Public: “Parteneriat pentru o Moldovă Incluzivă şi Prosperă: Femeile Contează!” Conferinţa Organizaţiei Teritoriale PL Ungheni