Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Caravana “O carte de acasă” a ajuns şi la Padova

|versiune pentru tipar||
PL / 8 iulie 2014
Partidul Liberal

Caravana “O carte de acasă”, lansată de către Partidul Liberal pentru copii, a ajuns săptămâna aceasta şi la Padova, Italia, după mai multe oraşe, în care copiii cetăţenilor noştri din diasporă s-au bucurat de o sărbătoare frumoasă, unde au cântat, au dansat şi au recitat frumoase versuri în limba română, limba pe care o păstrează cu sfinţenie în suflet şi în gând. De această dată, gazda caravanei a fost Clubul Liberal Padova, echipă bine consolidată, în frunte cu preşedintele Iurie Petrachi, vicepreşedintele Andrei Cosoi, Mariana Bucşanu, Otilia Frunza şi sprijinită de Artur Gutium, preşedintele Asociaţiei Cluburilor Liberale din Italia. Cei prezenţi au celebrat, într-un frumos eveniment, speranţa şi viitorul nostru — copiii, care astăzi învaţă să iubească, să promoveze şi să valorifice patrimoniul cultural şi valoric al neamului românesc.

Copiii au pregătit, fiecare, un deosebit număr artistic, recitând cu mare drag şi entuziasm o poezie în limba română sau interpretând un cântec despre copilărie, mamă, neam şi limba noastră cea română.

Evenimentul a culminat cu prezenţa în sală a Preşedintelui PL, Mihai Ghimpu, şi a Vicepreşedintei PL, Preşedinta OFL, Corina Fusu, care au fost aproape de copii, dorindu-le să se bucure de o copilărie senină, o viaţă frumoasă alături de părinţi şi să-şi păstreze mereu zâmbetul şi entuziasmul de a trăi.

“Ce poate fi mai frumos în viaţă decât copiii. Ei reprezintă frumosul vieţii şi existenţa în sine. Anume voi, dragii noştri, ne învaţaţi să iubim cu adevărat viaţa, să depăşim obstacolele cu demnitate pentru a vă putea oferi modele de viaţă şi valori. Datorită vouă zâmbim mai mult şi avem putere să mergem mai departe, voi ne daţi imboldul, celor maturi, de a munci pentru un viitor mai bun, pentru o viaţă trăită liniştit acasă. Astăzi ne bucurăm să fim aici, alături de voi şi să participăm la acest frumos eveniment.

Voi sunteţi bogăţia noastră inestimabilă şi reprezentaţi viitorul, de aceea este în responsabilitatea noastră să vă oferim atenţia, dragostea şi grija necesară pentru a avea o copilărie fericită, pentru a vă putea bucura de copilărie pe plaiurile noastre, în limba noastră, şi de a vă oferi şansa de a trăi frumos la noi acasă, într-o societate bazată pe principii şi valori, demne de frumuseţea şi candoarea voastră”, — a adăugat Mihai Ghimpu, dorindu-le, în acelaşi timp, vacanţă şi copilărie frumoasă.

Corina Fusu, Vicepreşedinta PL, le-a dorit, de asemenea, o vacanţă frumoasă copiilor şi i-a îndemnat să păstreze mereu în suflet dragostea de limbă, neam şi valori — “Fiind mamă a trei copii, cunosc exact marea necesitate a acestora de a fi alături de părinţi, de a simţi mereu aproape dragostea, grija şi căldura mamei, fiindcă nu există nici o legătură mai strânsă şi mai frumoasă decât cea cu părinţii. Noi suntem conştienţi de faptul că, orice nu s-ar întâmpla, copiii trebuie să crească alături de părinţi. În acest sens, noi ne asumăm responsabilitatea de a munci în vederea schimbării situaţiei societăţii noastre, pentru a le oferi acestor minuni ale lumii o copilărie frumoasă şi un viitor prosper european la noi acasă” — a mai spus Corina Fusu.

La final, copiii au primit în dar dulciuri şi cărţi de acasă, cărţi ale marilor scriitori români.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Inaugurarea monumentului în memoria deportaţilor regimului totalitar comunist din localitatea Costuleni, Ungheni Victimele deportărilor comuniste, comemorate de liberalii din Orhei