Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Zilele naţionale ale RM, sărbătorite de cluburile liberale din Europa

|versiune pentru tipar||
PL / 3 septembrie 2014
Partidul Liberal

Zilele naţionale ale Republicii Moldova au fost sărbătorite în mai multe oraşe europene de către Cluburile Liberale. Fiind departe de casă, de pământul natal, românii moldoveni din Elveţia, din Franţa, din Italia, Austria — respectă cu stricteţe tradiţia şi nu uită să vorbească zilnic frumoasa limbă română. Istoria, folclorul, graiul şi identitatea sunt valori naţionale care ne unesc. Prin limbă ne-am păstrat fiinţa neamului, existenta noastră ca naţiune şi pentru ea, pentru limba română, s-au adunat cetăţenii noştri din diasporă la Vevey, Paris, Viena şi alte oraşe să celebreze aceste sărbători naţionale.

Manifestanţii nu au uitat nici de problemele care ameniţă R.Moldova şi au afişat pancartele “Non à l’agression russe en Moldavie”, “Russian Army Go Home!” şi au discutat despre ultimele evenimente din Republica Moldova şi din regiune.

În timpul acţiunii s-a amintit despre colectarea de ajutoare pentru orfelinatul înfiinţat de către părintele Mihail Jar în Mănăstirea Bănceni din ţinutul Herţa, regiunea Cernăuţi. Această acţiune caritabilă are loc cu binecuvântarea şi ajutorul părintelui Mitropolit Iosif al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale.

Reamintim că Partidul Liberal a înfiinţat mai multe cluburi liberale în Europa, pentru a motiva şi implica diaspora basarabeană în luarea deciziilor pentru statul lor de baştină de unde provin.

Serviciul de presă al PL
Sursa: www.pl.md

Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu E.S. William H. Moser, Ambasadorul SUA în R. Moldova Mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Armatei Naţionale a Republicii Moldova