Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Mihai Ghimpu s-a întâlnit cu Dl. Pascal Vagogne, noul Ambasador al Franţei în RM

|versiune pentru tipar||
PL / 6 octombrie 2014
Partidul Liberal

Astăzi, 6 octombrie 2014, Mihai Ghimpu, Preşedintele Partidului Liberal, a avut o întrevedere cu noul Ambasador al Franţei în Republica Moldova, Dl. Pascal Vagogne. În cadrul întrevederii au fost abordate mai multe chestiuni şi probleme cu care se confruntă la momentul actual Republica Moldova, dar au fost tratate şi subiectele cu referire la implementarea Acordului de Asociere a RM cu UE şi perspectivele integrării republicii în UE. Pascal Vagogne s-a interesat de poziţia Partidului Liberal în campania electorală şi postelectorală.

În acest context, Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, a menţionat: “Noi, liberalii, am luptat cel mai mult pentru acest curs European şi l-am adus republicii prin victoria în lupta cu comuniştii a Prim-vicepreşedintelui PL, Dorin Chirtoacă, care a devenit Primar General al mun. Chişinău. Datorită acestei victorii a fost posibilă înlăturarea guvernării comuniste şi crearea AIE-1 şi AIE-2. PL rămâne fidel politicii promovate până acum şi vom lupta în continuare pentru dezvoltarea democraţiei, întrucât doar ea poate readuce Libertate, Pacea şi Bunăstare cetăţenilor, iar acestea pot fi asigurate având o economie în creştere şi o bună funcţionare a legii. Din păcate, cei care sunt la conducere folosesc cauza Integrării Europene în interes personal, aceasta trebuie să dea de gândit celor de la Bruxelles. Acesta nu este curs European, şi PL este, a fost, şi va fi împotriva acestor fărădelegi, cu alte cuvinte, noi suntem în opoziţie faţă de corupţie, contrabandă, încălcarea legii şi a folosirii banului public în interesul propriu şi nu al cetăţenilor”.

Oficialii au abordat şi subiectul implementării Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, care, potrivit lui Mihai Ghimpu, chiar dacă va diminua dependenţa Republicii Moldova de Federaţia Rusă, nu o va opri. De aceea este important ca cetăţenii Republicii Moldova să voteze Partidul Liberal, care luptă pentru oameni şi bunăstarea lor.

Mihai Ghimpu a apreciat înalt sprijinul oferit de către Franţa, republicii noastre, în procesul de integrare europeană. “Liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană şi semnarea Acordului de Asociere au fost posibile şi graţie sprijinului acordat de către Franţa, alături de toate ţările membre ale UE. Realizările obţinute până acum reprezintă fundamentul procesului de integrare europeană, un început pentru modernizarea republicii în baza modelului european, care trebuie accelerată după alegerile din noiembrie”, a menţionat Mihai Ghimpu

La rândul său, noul Ambasador al Republicii Franceze, Pascal Vagogne, a menţionat că alegerea europeană a Republicii Moldova este una clară şi trebuie să aducă rezultatele aşteptate de cetăţeni. Franţa va susţine cursul European al Republicii Moldova şi va încuraja partidele politice democratice de la Chişinău.

Mihai Ghimpu i-a dorit mult succes în exercitarea mandatului şi o misiune reuşită, menită să contribuie la prosperarea naţiunilor noastre.

Amintim, Pascal Vagogne a activat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Dezvoltării Internaţionale în calitate de responsabil pentru ţările din Europa de Sud, inclusiv Turcia. De asemenea, Dlui a exersat funcţia de Consul general în Cracovia.

Serviciul de presă al PL
Sursa: www.pl.md

La Mulţi Ani, dragi Profesori! Mihai Ghimpu a făcut o donaţie pentru grădiniţa “Izvoraş” din comuna Coloniţa