Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Conducerea PL a avut o întrevedere cu Delegaţia SUA în R. Moldova, condusă de Daniel P. Vajdich

|versiune pentru tipar||
PL / 6 noiembrie 2014
Partidul Liberal

Mihai Ghimpu, Preşedintele PL, Corina Fusu, Prim-vicepreşedintă PL, Valeriu Munteanu, vicepreşedinte PL, Gheorghe Brega, membru al Biroului Politic al PL, şi Alina Zotea, asistenta deputatului Mihai Ghimpu — candidaţi PL la funcţia de deputat în Parlament, au avut astăzi, 6 noiembrie 2014, o întrevedere cu delegaţia SUA în R. Moldova, condusă de Daniel P. Vajdich, membru al personalului profesionist din Comisia pentru Relaţii Externe a Senatului SUA. La întrevedere a participat şi E.S. William H. Moser, Ambasadorul SUA în R. Moldova.

În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte ce ţin de situaţia politică din republică, campania electorală, continuarea cursului european, politica Partidului Liberal, aderarea la NATO, implementarea reformelor, alegerile din 30 noiembrie ş.a.

Mihai Ghimpu a ţinut să accentueze că pentru prima dată în R. Moldova, în mod solemn, a fost onorat imnul NATO, spunând că acest pas l-a făcut Partidul Liberal la lansarea în campania electorală din acest an. De asemenea, Preşedintele PL a mai menţionat că Partidul Liberal este UNICUL partid din R. Moldova care promovează aderearea republicii la NATO şi UE — “Noi, liberalii, milităm pentru abolirea neutralităţii R. Moldova, pentru că R. Moldova nu poate fi stat neutru cu prezenţa armatei ocupante pe teritoriul nostru. Pentru a trăi în securitate şi fără frica de o eventuală agresiune militară a Federaţiei Ruse, aşa cum s-a întâmplat în Ucraina, avem nevoie de scutul NATO!”

Mihai Ghimpu a mai enunţat că “în afară de aceasta, suntem şi un partid naţional, apărăm valorile naţionale. Noi nu facem politică pentru a veni în Parlament şi a lua averi, mandate, putere! Noi suntem partidul adevărului, dreptăţii, bunăstării. Într-un cuvânt, noi suntem români şi vorbim limba română!”

Daniel P. Vajdich, care este şi consilierul Senatorului Bob Corker, membru republican în Comitetul pentru Afaceri Externe al Senatului SUA, a accentuat că R. Moldova are susţinerea SUA, implicit a Senatorului Bob Corker. Dânsul a menţionat că în ultima perioadă, proiectele de lege şi declaraţiile cu privire la libertatea Ucrainei şi situaţia creată acolo de Federaţia Rusă fac referinţă şi la Republica Moldova.

Abordând subiectul campaniei electorale, Mihai Ghimpu a menţionat că “această campanie este geopolitcă, iar alegerile vor fi, de asemenea, geopolitice — fie Uniunea Europeană, fie Uniunea Vamală. Noi ne dorim o guvernare democratică, cinstită, o guvernare pentru oameni, dar alegerea aparţine cetăţenilor. Este foarte importantă ziua alegerilor — 30 noiembrie, dar nu mai puţin importanţi sunt cei 4 ani de guvernare, care vor urma. Aveţi încredere în noi, suntem partidul care ştim ce ne dorim, unde să mergem şi cu cine!”

Daniel P. Vajdich a mulţumit echipei Partidului Liberal pentru politica pe care o promovează şi a dat asigurări că SUA şi Senatorul Bob Corker, un bun prieten al R. Moldova, vor acorda în continuare susţinere republicii.

La rândul său, Mihai Ghimpu a mulţumit delegaţiei SUA pentru ajutorul pe care îl oferă SUA Republicii Moldova şi a accentuat că PL va continua să promoveze aderarea la NATO şi UE, acesta fiind singura cale pe care trebuie să meargă republica.

Serviciul de presă al PL
Sursa: www.pl.md

La Pistruieni, Teleneşti, a fost inaugurat un monument în memoria victimelor regimului totalitar comunist de ocupaţie Un monument în memoria tuturor celor care au avut de suferit în urma terorii comuniste a fost instalat la Hârceşti, Ungheni