Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Partidul Liberal a depus flori la bustul lui Mihai Eminescu

|versiune pentru tipar||
PL / 15 ianuarie 2015
Partidul Liberal

Astăzi, 15 ianuarie 2015, conducerea şi membrii Partidului Liberal au depus flori la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor din Chişinău. Evenimentul a avut loc în contextul aniversării a 165 de ani de la naşterea Marelui Poet.

La acest eveniment, Mihai Ghimpu, Preşedintele PL, pentru a scoate în evidenţă că Mihai Eminescu ar fi de actualitate dacă ar scrie editoriale politice şi în zilele noastre, a citit un fragment dintr-o lucrare scrisă de Marele Poet:

“Din momentul în care luptele de partid au degenerat în România în lupta pentru existenţa zilnică, din momentul în care mii de interese private sunt legate de finanţe sau de căderea unui partid, nu mai poate fi vorba de neatîrnarea politică a diferitelor grupuri care-şi dispută puterea statului. Din momentul în care interesul material de-a ajunge la putere precumpăneşte, o spunem cu părere de rău: lupta egală în ţară şi Parlament, nu mai e decît manipulul unor ambiţii personale, al unor apetituri, pe cât de nesăţioase, pe atât de vrednice de condamnat.”

Iar primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a declarat că “Opera lui Mihai Eminescu este o speranţă că se va face dreptate şi pentru noi, cei din R. Moldova”.

Marele Poet Mihai Eminescu s-a născut la 15 ianuarie 1850. A fost poet, prozator şi jurnalist român, socotit de cititori şi de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română.

Serviciul de presă al PL
Sursa: www.pl.md

La mulţi ani, stimaţi cetăţeni! Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, s-a întâlnit cu E.S. Ambasadorul SUA, William H. Moser