Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Dorin Chirtoacă, Primarul General al mun. Chişinău a prezentat al 9-lea raport de activitate

|versiune pentru tipar||
PL / 15 iunie 2016 | 
Partidul Liberal

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, şi-a prezentat astăzi cel de-al noulea raport de activitate în calitate de Primar general al mun. Chişinău. Discursul său a fost ţinut în mod tradiţional în scuarul Europei din Grădina Publică.

Zeci de chişinăueni s-au adunat să-l susţină, l-au aplaudat pentru realizările pe care le-a menţionat în raport.

Dorin Chirtoacă nu a ezitat să recite şi câteva versuri din opera lui Mihai Eminescu, în contextul în care azi se comemorează 127 de ani de la trecerea în nefiinţă a poetului. “E uşor a scrie versuri, când nimic nu ai a spune…”, a spus Dorin Chirtoacă, menţionând că aceasta este cea mai relevantă poezie a lui Eminescu, care descrie starea sa de spirit din această perioadă.

La capitolul realizări, Dorin Chirtoacă a trecut derularea lucrărilor de reparaţie ale celor trei străzi din centrul Chişinăului, asamblarea de troleibuze, reparaţii la grădiniţe şi deschiderea noilor grupe, reparaţia de la spitalul Sfânta Treime, reparaţia bibliotecii Târgovişte, a teatrului Satiricus şi a mansardei din sectorul Botanica, inaugurarea bustului poetului Andrei Mureşanu ş.a.

Ce ţine de planurile de viitor ale primarului de Chişinău, acestea sunt legate în mare parte de micşorarea listei cu restanţe, implementarea proiectului energetic dar şi alte proiecte incluse pe “Agenda 21 pentru Chişinău”.

Stimaţi locuitori ai municipiului Chişinău!

Suntem de 9 ani împreună, perioadă în care am înregistrat rezultate, am început dezvoltarea durabilă a capitalei, rămânând în acelaşi timp şi o serie de probleme nerezolvate încă. Trebuie menţionat, însă, că în toţi aceşti ani, din păcate, municipiul Chişinău a avut doar un buget de supravieţuire.

În anul 2007 municipiul Chişinău a fost preluat într-o situaţie complicată: majoritatea întreprinderilor în prag de faliment, instabilitatea prestării serviciilor publice (furnizarea apei, căldurii etc.), decizii luate fără acoperire financiară, uzură totală a infrastructurii ş a utilajelor, lipsa proiectelor de dezvoltare, mirosul urât din oraş etc.

Chiar şi în aceste condiţii, în perioada 2007–2015, administraţia centrală, iar în ultima perioadă şi Consiliul Municipal Chişinău (CMC), au găsit de cuviinţă să blocheze activitatea primăriei, acţionând astfel, de fapt, împotriva locuitorilor municipiului.

Cu toate acestea, a fost evitat falimentul, au fost achitate datorii (create fără sursă de acoperire până în anul 2007) în valoare de 800 milioane lei, a fost stabilizată situaţia economico-financiară şi au fost efectuate reforme.

Anual au fost acumulate rezultate şi demarate proiecte importante precum:

Sursa: www.pl.md

Şedinţa comună de lucru cu Miniştrii şi Primarii PL Pachetul de integritate, votat în Parlament. Deputaţii au arătat cartonaş roşu corupţiei din Moldova