Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Pachetul de integritate, votat în Parlament. Deputaţii au arătat cartonaş roşu corupţiei din Moldova

|versiune pentru tipar||
PL / 17 iunie 2016
Partidul Liberal

Nedeclararea averilor în rândul demnitarilor şi a funcţionarilor publici devine foarte periculoasă!

Parlamentul a votat, în lectură finală, pachetul de legi care prevede reformarea Comisiei Naţionale de Integritate şi a sistemului de declarare a averilor şi intereselor de către persoanele care deţin funcţii publice şi de demnitate publică.

În acelaşi timp, în lista funcţionarilor care vor trebui să depună declaraţii au fost incluşi conducătorii întreprinderilor de stat şi consilierii locali, care până acum nu depuneau declaraţii de avere.

Legea va intră în vigoare la 1 august 2016. Conform noilor reglementări, demnitarii vor fi demişi dacă nu-şi vor declara averile şi nu vor mai putea ocupă o funcţie publică pentru o perioada de trei ani.

Modul de declarare a bunurilor se înăspreşte. De asemenea, va apărea o nouă funcţie, cea de inspector de integritate, care va putea să solicite confiscarea averilor obţinute ilegal. Acesta va avea salariu atractiv, independenţa funcţională, va putea constată abaterile în declaraţiile de avere demnitarilor şi să aplice sancţiuni.

Sursa: www.pl.md

Dorin Chirtoacă, Primarul General al mun. Chişinău a prezentat al 9-lea raport de activitate Discursul Dlui Iurie Chirinciuc, Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor asupra moţiunii simple de cenzură