Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Partidul Liberal a adus un omagiu Domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt

|versiune pentru tipar||
PL / 2 iulie 2017
Partidul Liberal

Astăzi, 2 iulie 2017, comemorăm 513 ani de la trecerea în eternitate a celui mai Mare şi Bun Domnitor pe care la avut Ţara Moldovei şi poporul român — Ştefan cel Mare şi Sfânt. Cu această ocazie, conducerea Partidului Liberal, deputaţii, dar şi membri ai PL au depus flori şi au adus un omagiu la Monumentul domnitorului din centrul oraşului Chişinău.

Mihai Ghimpu, Preşedintele PL a vorbit despre Marele Domnitor, caracterizând-ul ca un exemplu de înaltă virtute şi iubire de Ţară, luptător pentru Dreptate şi apărător al credinţei neamului românesc.

“Ştefan cel Mare şi Sfânt a fost unul din cei mai buni Domnitori, iubitori de Ţară şi Neam, pe cât de bun, pe atâta de crud — iubitor cu poporul şi crud cu duşmanii şi trădătorii. Astfel reuşind să aibă de partea sa poporul şi să ţină piept celor care doreau închinarea Moldovei duşmanilor”, a menţionat Mihai Ghimpu..

Valeriu Munteanu a citat un catren din poezia “Muma lui Ştefan cel Mare” de Dimitrie Bolintineanu, subliniind ataşamentul sincer şi neînfricat al Domnitorului pentru apărarea poporului şi creştinătăţii.

“Poetul român, Dimitrie Bolintineanu în poezia «Muma lui Ştefan cel Mare» spunea:

- Du-te la oştire! Pentru ţara mori!
- Şi-ţi va fi mormântul coronat cu flori!

Pentru Ţară, pentru Neamul nostru românesc, pentru creştinătate a trăit, a trudit cu abnegaţie şi a luptat cu sabia în mână Ştefan cel Mare şi Sfânt, cel mai mare român al tuturor timpurilor.

Ţara Moldovei peste care domnea Ştefan cel Mare includea şi Basarabia noastră, însă azi din păcate suntem departe de Ţara românească, aşa cum o visa Ştefan cel Mare şi Sfânt, aşa cum o doreau marii conducători ai poporului român. Datoria noastră este să îndeplinim visul înaintaşilor noştri să aducem Basarabia noastră în cadrul unei Românii Mari, Puternice şi Unite.

Pentru acest ideal luptăm şi asta trebuie să transmitem cetăţenilor Republicii Moldova”, a spus Valeriu Munteanu.

Domnitorul Ştefan cel Mare şi Sfânt s-a stins din viaţă pe 2 iulie 1504, după o domnie de 47 ani pe tronul Ţării Moldovei.

Sursa: www.pl.md

28 iunie 1940 — “Ziua ocupaţiei sovietice”. Liberalii au depus flori la piatra comemorativă din PMAN Deportările au fost una din cele mai groaznice genociduri împotriva poporului român