Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Suspendarea din funcţie şi organizarea unui referendum de demitere a lui Dodon, propusă în Parlament de deputaţii liberali

|versiune pentru tipar||
PL / 21 septembrie 2017
Partidul Liberal

Fracţiunea PL din Parlament a propus astăzi o hotărâre privind suspendarea din funcţie a preşedintelui Igor Dodon, totodată organizarea unui referendum de demitere a acestuia.

Iniţiativa în acest sens a fost prezentată de către Mihai Ghimpu care a declarat că “Igor Dodon trebuie coborât cu picioarele pe pământ, după ce a făcut declaraţii «cu lepădături» şi le-a interzis militarilor moldoveni să meargă la exerciţii în Ucraina”.

Potrivit preşedintelui PL, Igor Dodon “calcă prin străchini” şi trebuie ajutat să plece din funcţie. El a anunţat că deputaţii fracţiunii liberale şi-au pus deja semnătura pe proiectul de hotărâre şi i-a îndemnat pe deputaţii din celelalte fracţiuni să îi urmeze.

Sursa: www.pl.md

Liberalii au contestat la Curtea Constituţională referendumul socialiştilor de revocare din funcţia de Primar a lui Dorin Chirtoacă Liberalii afirmă că şi al doilea dosar pornit pe numele lui Dorin Chirtoacă, poartă un caracter politic