Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Partidului Liberal: Nu vom participa la dezbateri electorale, alături de uzurpatorii şi iniţiatorii referendumului ilegal

|versiune pentru tipar||
PL / 14 noiembrie 2017
Partidul Liberal

Anunţăm opinia publică că nu vom delega nici un reprezentant la dezbaterile electorale pentru desfăşurarea referendumului local din 19 noiembrie 2017, din motive evidente.

Acest referendum este ilegal, organizat cu grave încălcări ale Constituţiei Republicii Moldova, ale Codului Electoral şi ale Cartei Europene a Autonomiei locale, fapt confirmat şi prin Rezoluţia adoptată la 19 octombrie 2017, de către Congresul Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei.

Participând la sute de întâlniri cu alegătorii, ne-am convins că acest referendum nu vine să soluţioneze problemele locuitorilor municipiului Chişinău, dar este o risipă a banilor publici.

Socialiştii s-au discreditat, la fel şi toţi ceilalţi, care au pus la cale şi au contribuit la organizarea acestui referendum ilegal. Considerăm că participarea noastră la dezbateri electorale, alături de uzurpatorii şi iniţiatorii acestui plebiscit, ar duce în mod implicit la recunoaşterea acestui referendum ilegal, inclusiv am legaliza moftul socialiştilor, prin care se vor cheltui 9 milioane de lei din buzunarul locuitorului municipiului Chişinău.

Îndemnăm alegătorii din municipiul Chişinău să nu participe pe 19 noiembrie, la această farsă organizată de socialişti, numită referendum. Să fim de partea lui Dorin Chirtoacă, Primarul General al municipiului Chişinău, ales de cetăţeni de trei ori consecutiv.

Sursa: www.pl.md

Mihai Ghimpu, cu un sfat şi o propunere lui Plahotniuc “Sărăcia” socialiştilor — milioanele de lei cheltuiţi, pentru un referendum ilegal, care nu va trece