Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

La Mulţi Ani, Români! Mesajul Lui Mihai Ghimpu cu ocazia Anului Nou 2018 — Anul Unirii

|versiune pentru tipar||
PL / 31 decembrie 2017
Partidul Liberal

Stimaţi cetăţeni,

Peste câteva clipe vom păşi în anul 2018 — Anul Unirii. Pentru noi românii, anul 2018, este un an simbolic. An în care vom marca 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri de la 1918 şi an de răscruce în care urmează să decidem odată şi pentru totdeauna revenirea la Ţara-Mamă România, de acolo de unde am fost rupţi, fără voia noastră la 28 iunie 1940.

Sunt unul din membrii fondatori ai Frontului Popular şi împreună cu Generaţia anilor ’90, prin lupta sprijinită de sute de mii de cetăţeni, am readus democraţia pe acest pământ românesc, limba română şi alfabetul latin, istoria românilor, tricolorul şi independenţa faţă de Uniunea Sovietică. Mai apoi, împreună cu Dorin Chirtoacă, în calitate de Primar General al municipiului Chişinău şi cu colegii mei liberali, am continuat lupta începută de Mişcarea de Eliberare Naţională de la începutul anilor 88–89 a secolului trecut.

Am făcut dreptate limbii române, oferind-ui statut de limbă oficială prin sesizarea depusă la Curtea Constituţională, am readus Crăciunul pe stil nou şi sărbătoarea limbii române, în calitate de Preşedinte-interimar am desecretizat arhivele KGB, am semnat decretele prin care am condamnat ocupaţia sovietică şi crimele comunismului. Un alt pas spre UNIREA cu România la constituit semnarea Acordului de Asociere la Uniunea Europeană, care a dat posibilitate cetăţenilor din Republica Moldova să treacă Prutul fără viză, să-şi revadă rudele şi prietenii, rupând astfel bariera dintre fraţi şi dând posibilitate copiilor să ajungă la părinţii lor plecaţi în întreaga Europă.

Toate aceste acţiuni, întreprinse împreună cu colegii liberali, au avut un singur scop — conştientizarea de către românii moldoveni a ocupaţiei sovietice a Basarabiei şi pregătirea pas cu pas a Unirii cu România, pentru a trăi în pace, securitate şi bunăstare.

Dragi români,

Anul 2018, este un an crucial, pentru viitorul nostru şi al copiilor noştri, în care Unirea cu România trebuie să devină principala temă de dezbatere a politicienilor, şi mai apoi să fie desăvârşită prin votul cetăţenilor Republicii Moldova pentru un Parlament unionist, care într-un final să voteze Actul Unirii celor două state româneşti.

În prag de An Nou, gândul îmi este alături de toţi cetăţenii Republicii Moldova, indiferent de naţionalitate, dar şi de miile de cetăţeni plecaţi la muncă peste hotare, de familiile lor rămase acasă, de tineri, pensionari, bătrâni, bolnavi şi orfani, cărora le doresc căldură în suflet, bunăstare, pace, linişte, fericire şi un an mai bun

Lăsaţi magia urăturilor străbune să Vă picure în suflet fiori de sfinţenie şi primiţi cu drag gândurile noastre de preţuire, prosperitate şi belşug.

Vă urăm un An al dorinţelor împlinite, cu multă linişte, căldură şi armonie în suflet, un An bun şi luminos.

La mulţi ani!

UNIŢI PENTRU UNIRE!

Sursa: www.pl.md

Mihai Ghimpu despre sinteza Raportului Kroll 2 prezentată de BNM: O bătaie de joc la adresa cetăţenilor. Vom sesiza FBI şi Departamentul Justiţiei din SUA Valeriu Munteanu cere Ministrului Educaţiei să anuleze diploma de Bacalaureat a lui Chiril Gaburici, obţinută fraudulos