Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLD

Declaraţia Congresului III al PDSEM cu privire la schimbarea denumirii Partidului Dreptăţii Social-Economice din Moldova în Partidul Legii şi Dreptăţii din Moldova

|versiune pentru tipar||
PDSEM (astăzi PLD) / 3 martie 2007
Partidul Legii şi Dreptăţii

Reformele voluntariste şi nereuşite ale ultimului deceniu din secolul trecut, mai cu seamă cele de ordin economic, au generat profunde tensiuni în societate şi chinuitoare nedreptăţi pentru cei mai mulţi concetăţeni ai noştri. În consecinţă a urmat exodul masiv peste hotare în căutarea unui loc de lucru pentru întreţinerea familiei, a celei mai active şi abile părţi a societăţii.

Problema atenuării polarizării dure şi redistribuirii veniturilor într-o manieră mai echitabilă, respectînd proprietatea privată, excluderea marginalizării a unui număr enorm de oameni prin readucerea lor în circuitul economico-productiv pentru a-şi putea cîştiga o întreţinere cît de cît decentă, cînd sînt lipsiţi de proprietate, rămîne şi acum acută pe ordinea de zi.

Corectarea greşelilor din trecut, care au distorsionat sensul reformei, nu poate fi realizată printr-o contrareformă. Soluţia cea mai reuşită este crearea unui cadru juridic ghidat de realizarea binelui comun şi bazat pe dreptate şi justiţie socială.

Procesul de tranziţie, care durează, în mod firesc, lasă loc şi flagelurilor sociale, cum sînt corupţia, marginalizarea socială, şomajul masiv, în deosebi, cel al tineretului, inegalitatea accesului la resurse şi proprietate şi altele, dar ele pot fi diminuate substanţial, edificînd societatea pe Dreptate şi Lege, izvorîte din justiţia socială. Societatea doreşte să domine Legea şi Dreptatea.

Partidul Dreptăţii Social-Economice din Moldova, din dorinţa de a răspunde efectiv la acest deziderat al societăţii şi a contribui la realizarea binelui comun, îşi schimbă denumirea din Partidului Dreptăţii Social-Economice în Partidul Legii şi Dreptăţii, păstrîndu-şi în continuare identitatea doctrinară creştin-democrată şi locul pe centru-dreapta al eşichierului politic al Ţării.

Nicolae Alexei, Preşedintele Partidului

Serviciul de presă al PLD
Declaraţia Congresul III al Partidului Legii şi Dreptăţii cu privire la cererea de aderare la Partidul Popular European Declaraţia cu privire la participarea Partidului Legii şi Dreptăţii în Alegerile locale 2007