Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Declaraţie cu privire la lipsa de transparenţă în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană

|versiune pentru tipar||
PLDM / 12 martie 2008
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova constată că negocierile privind reglementarea transnistreană rămîn, în continuare, învăluite de mister. Caracterul ocult al acestora trezeşte mari dubii vizavi de sinceritatea preşedintelui Voronin în problema dată. Optimismul şefului statului, multiplicat cu atîta generozitate de mediile de informare ruseşti, rămîne a fi unul de natură individuală, atîta timp cît opinia publică din ţară nu cunoaşte conţinutul pachetului celor 4 documente propuse de partea moldoveană, dar şi conţinutul negocierilor moldo-ruse, în general. Înlăturarea Parlamentului din procesul de reglementare a problemei transnistrene, neinformarea cetăţenilor în această chestiune denotă nu numai neprofesionalism, ci şi rea-credinţă din partea instituţiei prezidenţiale. Experienţa “memorandumului Kozak” ar trebui să le fie de învăţătură celor care se cred în drept să decidă soarta ţării, ocolind interesele naţionale şi aşteptările cetăţenilor Republicii Moldova.

Partidul Liberal Democrat din Moldova îşi reiterează poziţia făcută publică la 3 februarie anul curent şi consideră că reglementarea diferendului transnistrean trebuie făcută exclusiv în baza Constituţiei şi a Legii privind principiile de bază în reglementarea problemei transnistrene, adoptată în unanimitate de către Parlamentul Republicii Moldova.

Partidul Liberal Democrat din Moldova cere preşedintelui Vladimir Voronin să înceapă neîntîrziat consultări în problema negocierilor moldo-ruse cu partidele politice, societatea civilă şi să renunţe definitiv la practica de a comunica prin intermediul presei.

Partidul Liberal Democrat din Moldova propune repetat tuturor partidelor, aflate în opoziţie faţă de actuala guvernare comunistă, să iniţieze de urgenţă acţiuni comune pentru a asigura o maximă transparenţă a procesului de negocieri privind reglementarea problemei transnistrene.

Biroul Permanent Central al Partidului Liberal Democrat din Moldova
Declaraţia cu privire la acuzaţiile unor deputaţi aduse reprezentanţilor organizaţiilor teritoriale PLDM Membrii Partidului Liberal Democrat din Moldova au fost instruiti în domeniul liderismului şi comunicării politice