Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Comunicat de presă cu privire la continuarea campaniei de teroare politică împotriva PLDM

|versiune pentru tipar||
PLDM / 17 aprilie 2008
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Modova informează că structurile guvernamentale continuă campania de terorizare politică a formaţiunii noastre. Pe parcursul ultimelor zile, alte cîteva zeci de membri de partid au fost interogaţi de colaboratorii CCCEC şi ai Procuraturii.

La 10 aprilie curent, angajaţii Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei au descins la sediul PLDM pentru efectuarea unei revizii economico-financiare. Conducerea partidului a refuzat prezentarea documentelor solicitate, demonstrînd că structura nominalizată şi-a depăşit atribuţiile şi că unica instituţie autorizată să efectuieze asemenea verificări este Ministerul Finanţelor.

Pe data de 17 aprilie curent, răspunzînd solicitării lui Vasile Pascari, prim-adjunct al Procurorului General, Ministerul Finantelor a demarat în regim de urgenţă efectuarea unei revizii a activităţii economico-financiare a PLDM, la nici 3 luni de la înregistrarea formaţiunii. Procuratura Generală, fără niciun temei legal, a solicitat includerea reprezentanţilor CCCEC în grupul de revizori ai Ministerului Finanţelor care vor efectua controalele. Amintim că, în toate demersurile lor, organele de forţă şi de control fac trimitere la interpelările deputaţilor PPCD, Roşca, Secăreanu şi Cubreacov.

Partidul Liberal Democrat din Moldova declară că aceste acţiuni, dirijate de liderii PCRM şi PPCD, se înscriu perfect în campania de răfuială politică cu formaţiunea noastră. În acelaşi timp, PLDM nu se va lăsa intimidat şi va face uz de toate metodele legale pentru a-şi apăra drepturile.

Serviciul de presă al Partidului Liberal Democrat din Moldova
Şedinţa Consiliului Politic Naţional al PLDM Declaraţie cu privire la presiunile exercitate asupra publicaţiei independente Jurnal de Chişinău