Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Declaraţie cu privire la presiunile exercitate asupra publicaţiei independente Jurnal de Chişinău

|versiune pentru tipar||
PLDM / 22 aprilie 2008
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova este profund îngrijorat de amplificarea fără precedent a campaniei de distrugere a mass-media independente din Republica Moldova. După intimidarea postului de televiziune ProTv, a postului de radio Vocea Basarabiei, a ziarelor Timpul şi Moldavskie Vedomosti, structurile puterii încearcă să reducă la tăcere şi una dintre cele mai principiale şi obiective publicaţii naţionale Jurnal de Chişinău, care se bucură de o mare credibilitate şi popularitate în rîndul cititorilor.

Dezvăluirile despre abuzurile comise de componentele coaliţiei de guvernămînt, precum şi analizele echidistante şi profunde ale situaţiei social-politice de la noi, publicate în paginile ziarului, au deranjat puterea, care îşi pierde ireversibil sprijinul popular în preajma alegerilor parlamentare.

Invocarea unui caz de cinci ani vechime de către Judecătoria sectorului Centru pentru aplicarea sechestrului pe contul bancar al publicaţiei este un lucru ieşit din comun, care denotă caracterul de comandă politică al acţiunii. Astfel, sunt puse în pericol obligaţiunile contractuale ale Jurnalului de Chişinău faţă de cititori, iar societatea poate fi lipsită de o sursă sigură de informare operativă şi imparţială.

Partidul Liberal Democrat din Moldova condamnă hotărît actiunile de intimidare a presei independente şi de îngrădire a dreptului la libera exprimare şi se solidarizează cu echipa publicaţiei Jurnal de Chişinău.

Biroul Permanent Central al Partidului Liberal Democrat din Moldova
Sursa: www.pldm.md

Comunicat de presă cu privire la continuarea campaniei de teroare politică împotriva PLDM Campania pentru urgentarea semnării Convenţiei privind micul trafic la frontieră între Republica Moldova şi România este în plină desfăşurare