Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Rezoluţia Adunării cetăţenilor cu privire la situaţia creată în agricultură în urma majorărilor constante ale preţurilor la carburanţi

|versiune pentru tipar||
PLDM / 25 mai 2008
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Noi participanţii la Adunarea cetăţenilor, convocată de Partidul Liberal Democrat din Moldova, constatăm cu profundă îngrijorare că majorarea continuă a preţurilor la carburanţi loveşte direct în funcţionalitatea agriculturii ca ramură de bază a economiei naţionale. Creşterile curente de preţuri la carburanţi pe lângă creşterea preţurilor la îngrăşăminte, pesticide, seminţe, servicii în agricultură, vor conduce inevitabil la creşterea preţurilor la produse agricole şi la alimente.

Aceste procese vor adînci şi mai mult sărăcia ce domină satele noastre. În condiţiile când în prima decadă a lunii mai, semănatul culturilor de primăvară a fost efectuat pe o suprafaţă de numai 320 mii hectare din cele 776,3 mii ha preconizate pentru a fi însămânţate, o mare parte din terenuri vor rămîne pîrloagă.

Pentru a înţelege care au fost acţiunile autorităţilor centrale pentru sprijinirea agricultorilor cerem Guvernului să explice următoarele:

Cerem, de asemenea, Guvernului să elaboreze în regim de urgenţă un mecanism de compensare pentru agricultori a pierderilor cauzate de majorarea constantă a preţurilor la carburanţi şi să aplice un sistem eficient de subvenţionare în agricultură.

Sursa: www.pldm.md

Rezoluţia cu privire la represiunile politice împotriva Partidului Liberal Democrat din Moldova Comunicat de presă privind constatarea de către CHDOM a violării drepturilor omului faţă de membrii PLDM