Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Comunicat de presă privind constatarea de către CHDOM a violării drepturilor omului faţă de membrii PLDM

|versiune pentru tipar||
PLDM / 30 mai 2008
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Comitetul Helsinki pentru Drepturile Omului din Republica Moldova a dat publicităţii în cadrul unei conferinţe de presă două Rapoarte de monitorizare a acţiunilor de intimidare întreprinse de către angajaţii CCCEC şi ai organelor Procuraturii faţă de membrii Partidului Liberal Democrat din Moldova din raioanele Drochia şi Taraclia, care au fost audiaţi pe motivul aderării lor la PLDM şi alte momente legate de calitatea de membri ai formaţiunii.

În urma monitorizării cazurilor concrete, la faţa locului, observatorii CHDOM au constatat ca Procuratura din Drochia a transmis citaţii pentru a-i audia pe toţi cei 183 de membri ai Partidului Liberal Democrat din Moldova din raion, dintre aceştia — 50 de persoane fiind deja audiate. Interogările, ameninţările şi abuzurile la care au fost supuşi membrii PLDM constituie o încălcare flagrantă a drepturilor omului, consideră CHDOM.

În context, Comitetul Helsinki pentru Drepturile Omului din Republica Moldova a calificat acţiunile Ministerului Justiţiei, Procuraturii şi CCCEC ca fiind neîntemeiate, ilegale şi cu un pronunţat substrat politic. Reieşind din aceasta, CHDOM a recomandat organelor Procuraturii să înceteze interogarea membrilor Partidului Liberal Democrat din Moldova, pe motiv de apartenenţă politică şi să se abţină de la orice implicare în treburile interne al acestui partid. De asemenea, Parlamentului RM i s-a sugerat să vegheze asupra respectării cu stricteţe de către organele Procuraturii şi altor organe de drept a legislaţiei în vigoare, a normelor constituţionale şi a actelor dreptului Internaţional, la care Republica Moldova este parte.

Comitetul Helsinki pentru Drepturile Omului din Republica Moldova va continua monitorizarea acţiunilor Procuraturii şi va sesiza organismele internaţionale partenere asupra abuzurilor la care sunt supuşi membrii Partidului Liberal Democrat din Moldova, solicitîndu-le să intervină în măsura posibilităţilor.

Sursa: www.pldm.md

Rezoluţia Adunării cetăţenilor cu privire la situaţia creată în agricultură în urma majorărilor constante ale preţurilor la carburanţi Comunicat de presă privind condamnarea încălcării drepturilor omului in raionul Teleneşti