Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Comunicat de presă cu privire la acţiunea flash mob, desfăşurată de Tineretul Liberal Democrat din Moldova

|versiune pentru tipar||
PLDM / 24 iulie 2008
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 24 iulie Organizaţia de tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova a desfăşurat în faţa sediului Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene o acţiune flash mob cu genericul “Da Convenţiei”. Acţiunea a avut scopul de a sensibiliza opinia publică asupra poziţiei intransigente a guvernării comuniste, care tergiversează semnarea Convenţiei.

Circa 30 de tineri, cu panglici roşii legate la gură şi picioare şi postaţi în faţa unui gard stilizat de sîrmă ghimpată au ţinut în mâini pancarte cu lozincile: “Da Convenţiei”, Da Circulaţiei Libere la Frontieră", “În ţara ta-tu decizi”, “STOP.KOM.MD”, “Poporul nu va ceda — Lupta va continua”. După 5 minute, tinerii au rupt improvizata sîrmă ghimpată şi panglicile roşii, ce simbolizează lanţurile comuniste.

Prin această acţiune, tinerii liberal democraţi au protestat împotriva atitudinii iresponsabile şi antidemocratice a regimului comunist, care se opune liberei circulaţii în zona de frontieră a Uniunii Europene a unui milion şi jumătate de cetăţeni ai Republicii Moldova.

Concomitent cu flash mobul desfăşurat la Chişinău, o acţiune similară a avut loc in fata Consiliului Raional Leova, tinerii liberal democraţi cerînd aleşilor locali să adopte o decizie pro-Convenţie. De asemenea, la 25 iulie, un flash mob cu acelaşi generic va avea loc la Cantemir.

Amintim că în favoarea semnării Convenţiei s-au pronunţat, răspunzînd apelului PLDM, Consiliile raionale Ungheni, Făleşti, Cantemir, Ialoveni, Hînceşti, Nisporeni, Cimişlia, Cahul şi Teleneşti, Consiliul Municipal Chişinău, Consiliile orăşeneşti Cahul, Ialoveni, Nisporeni şi Ungheni, precum şi un şir de consilii locale.

Micul trafic de frontieră oferă populaţiei din raza de 50 km de o parte şi alta a frontierei posibilitatea să circule liber în baza unor permise speciale, valabile pe un termen de pînă la 5 ani.

Serviciul de presă al PLDM
Apelul PLDM către statele-membre şi instituţiile UE vizavi de implicarea lor în procesul de democratizare a ţării Comunicat de presă cu privire la sesizarea Curţii Constituţionale de către liderul PLDM