Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Comunicat de presă cu privire la interpelarea deputatului Vlad Filat către Prim-ministrul RM

|versiune pentru tipar||
PLDM / 1 august 2008
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Pe data de 1 august, deputatul Vlad Filat, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, a înaintat o interpelare pe numele premierului Zinaida Greceanîi. Liderul liberal democrat a solicitat prezentarea de urgenţă a unei informaţii complete privind modul de gestionare a resurselor Fondului de rezervă pentru anul în curs.

Potrivit legislaţiei în vigoare, mijloacele Fondului de rezervă au o destinaţie strictă, în mod prioritar fiind direcţionate la înlăturarea consecinţelor calamităţilor naturale. La acest moment resursele fondului sunt practic epuizate.

Recentele inundaţii au provocat pierderi materiale considerabile, iar pentru înlăturarea consecinţelor dezastrului şi ajutorarea sinistraţilor va fi nevoie de mijloace financiare considerabile. În acest context, deputaţii, întreaga societate trebuie să dispună de informaţia veridică privind utilizarea banilor publici destinaţi cazurilor excepţionale.

Serviciul de presă al PLDM
Declaraţia Partidului Liberal Democrat din Moldova cu privire la modul de gestionare de către guvern a situaţiei în zonele calamitate Apelul Preşedintelui Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat,către membrii şi simpatizanţii PLDM, către toţi oamenii de bună credinţă