Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Declaraţia PLDM cu privire la gestionarea situaţiei de criză provocate de inundaţi

|versiune pentru tipar||
PLDM / 6 august 2008
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova consideră că în situaţia gravă cu care se confruntă cetăţenii din zonele afectate de inundaţii, plecarea în concediu peste hotarele ţării a preşedintelui Vladimir Voronin este total nejustificată. Şeful statului trebuie să dea dovadă de responsabilitate şi să fie alături de oamenii aflaţi în dificultate.

Situaţia provocată de inundaţii necesită măsuri excepţionale din partea instituţiilor statului. Mii de cetăţeni au fost afectaţi de calamităţi, importante suprafeţe agricole au fost compromise, pagubele materiale cresc continuu. Vizitele sporadice în zonele inundate ale diverşilor funcţionari nu pot înlocui strategiile de înlăturare a consecinţelor inundaţiilor şi viziunile concrete asupra modului în care trebuie soluţionate problemele grave cu care se confruntă sinistraţii.

Partidul Liberal Democrat cere repetat convocarea în regim de urgenţă a sesiunii extraordinare a Parlamentului cu participarea şefului statului şi a Guvernului, pentru a întreprinde toate măsurile necesare întru ajutorarea oamenilor care au avut de suferit de pe urma calamităţilor.

Comunicat de presă cu privire la sprijinul continuu acordat de PLDM populaţiei sinistrate Comunicat de presă al PLDM cu privire la continuarea acţiunilor PLDM de ajutorare a populaţiei sinistrate