Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Comunicat de presă al PLDM privind salubrizarea de către tinerii liberal democraţi a falezei Nistrului în zona oraşului Soroca

|versiune pentru tipar||
PLDM / 13 august 2008
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 13 august, în oraşul Soroca, 60 de tineri liberal democraţi au organizat o acţiune de salubrizare a falezei rîului Nistru, care a fost inundată în timpul calamităţilor naturale de la finele lunii iulie.

În debutul acţiunii, primarul oraşului, Victor Său, a declarat că, din primele zile ale dezastrului, liberal democraţii au fost alături de sinistraţi prin acţiuni concrete. Oamenii, care au avut de suferit în urma inundaţiilor, au primit din partea Partidului Liberal Democrat din Moldova asistenţă umanitară, au fost ajutaţi la evacuarea apei din gospodării şi fîntîni. În şirul acestor activităţi se înscrie şi acţiunea de salubrizare a falezei Nistrului, în zona oraşului Soroca.

Tinerii membri ai PLDM, cărora li s-au alăturat şi angajaţi ai administraţiei publice locale, au curăţat de nămol şi de gunoaiele aduse de apele tulburi faleza cu o lungime de circa 2 km. După salubrizarea zonei, tinerii au vopsit bordurile, au curăţat arbuştii şi au amenajat teritoriul adiacent. Asemenea acţiuni de asanare şi salubrizare vor fi organizate şi în alte localităţi afectate de inundaţii.

Procesul de implicare a PLDM în ajutorarea sinistraţilor va continua. Pe parcursul săptămînii curente, la iniţiativa liberal democraţilor, în zonele calamitate se vor deplasa grupuri de specialişti psihologi, care vor consilia populaţia sinistrată.

Serviciul de presă al Partidului Liberal Democrat din Moldova
Declaraţia PLDM cu privire la politica tarifară în sectorul energetic Comunicat de presă al PLDM privind seminarul pentru preşedinţii OT ale PLDM