Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Declaraţie a PLDM cu privire la deciziile Consiliului Federaţiei şi a Dumei de Stat a Federaţiei Ruse referitoare la recunoaşterea independenţei Abhaziei şi a Osetiei de Sud

|versiune pentru tipar||
PLDM / 25 august 2008
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova îşi exprimă profunda îngrijorare vizavi de deciziile Consiliului Federaţiei şi a Dumei de Stat a Federaţiei Ruse privind recunoaşterea independenţei republicilor separatiste Abhazia şi Osetia de Sud. Aceste decizii aduc atingere directă suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Georgiei, sfidează deschis dreptul internaţional şi sunt o dovadă în plus a faptului că Rusia nu poate îndeplini rolul de mediator şi de ţară-garant în reglementarea conflictelor îngheţate.

Partidul Liberal Democrat din Moldova face apel către partidele politice, mass media, societatea civilă să se solidarizeze în vederea neadmiterii aplicării unui scenariu similar în raport cu Republica Moldova.

Partidul Liberal Democrat din Moldova cere convocarea de urgenţă în şedinţă specială a Parlamentului, pentru a da apreciere situaţiei create şi pentru a identifica soluţii concrete în vederea consolidării securităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

Partidul Liberal Democrat din Moldova
Tineretul Liberal Democrat din Moldova cere “Verde pentru Europa” Declaraţia PLDM cu privire la recunoaşterea de către Federaţia Rusă a independenţei republicilor separatiste Abhazia şi Osetia de Sud