Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Declaraţia PLDM cu privire la recunoaşterea de către Federaţia Rusă a independenţei republicilor separatiste Abhazia şi Osetia de Sud

|versiune pentru tipar||
PLDM / 26 august 2008
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova condamnă cu fermitate decizia Federaţiei Ruse de a recunoaşte independenţa republicilor separatiste Abhazia şi Osetia de Sud şi califică această acţiune drept o agresiune directă împotriva Georgiei şi o sfidare deschisă a dreptului internaţional. Această decizie are un impact direct asupra procesului de reglementare a conflictului din raioanele de Est ale Republica Moldova.

Partidul Liberal Democrat din Moldova cere Preşedintelui şi Guvernului Republicii Moldova să adopte o poziţie tranşantă faţă de politica expansionistă a Rusiei şi să întreprindă toate măsurile ce se impun pentru retragerea imediată a trupelor ruse de pe teritoriul suveran al ţării noastre. Cerem, de asemenea, Guvernului să dea dovadă de realism şi clarviziune în evaluarea situaţiei şi să nu accepte soluţii de reglementare a diferendului transnistrean contrare intereselor naţionale ale Republicii Moldova.

Cerem repetat întrunirea în regim de urgenţă a Parlamentului Republicii Moldova pentru a da apreciere situaţiei create şi pentru a identifica măsurile necesare în vederea neadmiterii aplicării unui scenariu similar în raport cu Republica Moldova.

În aceste momente grele pentru Georgia, Partidul Liberal Democrat din Moldova este solidar cu poporul georgian.

Declaraţie a PLDM cu privire la deciziile Consiliului Federaţiei şi a Dumei de Stat a Federaţiei Ruse referitoare la recunoaşterea independenţei Abhaziei şi a Osetiei de Sud Declaraţia PLDM cu privire la situaţia critică din domeniul culturii