Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Comunicat de presă al Partidului Liberal Democrat din Moldova

|versiune pentru tipar||
PLDM / 13 noiembrie 2008
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În debutul şedinţei din 13 noiembrie 2008 a Parlamentului, Preşedintele PLDM, deputatul Vlad Filat a propus forului legislativ să adopte un Apel către şefii de guverne din ţările CSI, participanţi la summitul ce se desfăşoară la Chişinău, de a include pe agenda sa problema prezenţei militare ilegale a Rusiei pe teritoriul Republicii Moldova. Această iniţiativă se înscrie în şirul acţiunilor PLDM privind necesitatea respectării de-facto a statutului Republicii Moldova de ţară independentă, suverană şi integră, fără trupe străine pe teritoriul său.

Prin Apelul respectiv, Parlamentul urma să ceară participanţilor la summit să dea apreciere staţionării unor efective şi a unui important arsenal militar rusesc în Transnistria şi, cu ocazia prezenţei premierului rus Vladimir Putin, să ceară Rusiei onorarea angajamentelor de retragere militară imediată şi necondiţionată din Republica Moldova, pe care şi le-a asumat în 1999, la summitul OSCE de la Istanbul.

După dezbateri, proiectul Apelului a fost respins cu votul deputaţilor PCRM şi PPCD.

Partidul Liberal Democrat din Moldova constată şi cu acest prilej duplicitatea comuniştilor şi a acoliţilor lor, care în vorbe se declară apărători ai integrităţii şi independenţei ţării, iar în fapte demonstrează contrariul.

Serviciul de presă al PLDM
Declaraţia PLDM faţă de Memorandumul privind depăşirea crizei termoenergetice din municipiul Chişinău Comunicat de presă cu privire la Conferinţa de constituire a Organizaţiei de Tineret a PLDM