Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Comunicat de presă al PLDM privind acţiunile PLDM în sprijinul Postului de televiziune PRO TV Chişinău

|versiune pentru tipar||
PLDM / 12 decembrie 2008
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În semn de solidaritate cu PRO TV Chişinău şi în scopul asigurării libertăţii mass-media şi a dreptului constituţional al cetăţenilor la libera exprimare, PLDM lansează o campanie de colectare a semnăturilor în sprijinul postului de televiziune PRO TV Chişinău. Semnăturile vor fi colectate în toate localităţile Republicii Moldova şi vor constitui dovada susţinerii din partea cetăţenilor a libertăţii de exprimare şi a libertăţii presei în ţara noastră.

La 21 decembrie curent, Partidul Liberal Democrat din Moldova va organiza o amplă acţiune de protest în Piaţa Marii Adunări Naţionale, în cadrul căreia cetăţenii se vor solidariza cu postul de televiziune PRO TV Chişinău şi vor da apreciere încercărilor guvernării roş-oranj de a suprima presa independentă.

La 23 decembrie curent, Partidul Liberal Democrat din Moldova va picheta sediul Consiliului Coordonator al Audiovizualului pentru a atenţiona asupra inadmisibilităţii luării unor decizii ilegale, ce ar avea drept consecinţă suprimarea presei libere.

Partidul Liberal Democrat din Moldova asigură cetăţenii Republicii Moldova că va întreprinde toate măsurile ce se impun pentru a nu permite eliminarea din spaţiul informaţional a postului de televiziune PRO TV Chişinău.

Facem apel către partidele politice, societatea civilă, mass-media, către cetăţenii Republicii Moldova să se solidarizeze pentru a riposta împreună încercării de instaurare a dictaturii în ţara noastră şi pentru a apăra una din valorile fundamentale ale democraţiei — libertatea de exprimare.

Serviciul de presă al PLDM
Discursul deputatului Vlad Filat, Preşedintele PLDM, rostit la şedinţa în plen a Legislativului Declaraţia PLDM cu privire la necesitatea coordonării acţiunilor partidelor de opoziţie împotriva ofensivei comuniste asupra democraţiei, drepturilor omului şi presei libere