Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Comunicat de presă al PLDM privind pichetarea de către PLDM a Consiliului Coordonator al Audiovizualului

|versiune pentru tipar||
PLDM / 23 decembrie 2008
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 23 decembrie, Partidul Liberal Democrat din Moldova a pichetat Consiliul Coordonator al Audiovizualului, în semn de protest faţă de refuzul de a prelungi de drept licenţa pentru postul de televiziune PRO TV şi pentru alţi radiodifuzori.

Manifestanţii au purtat pancarde cu inscripţiile “Pro presă liberă”, “Jos cenzura”, “Pro informare corectă”, “Pro PRO TV”, “CCA dă cu secera în presă”, “Pro libertate de expresie”, “Jos manipularea”, “CCA — ghilotina presei libere”.

Timp de 30 de minute, participanţii la pichetare au scandat lozinci în apărarea libertăţii de exprimare, a dreptului cetăţenilor la informare obiectivă şi echidistantă, în susţinerea presei libere. Manifestanţii şi-au exprimat dezacordul faţă de încercarea CCA de a manipula opinia publică prin instituirea ilegală a unui moratoriu asupra aplicării prevederilor legale ale Codului Audiovizualului şi au cerut autorităţii de reglementare în domeniu să respecte întocmai legislaţia în vigoare.

Pichetarea CCA a continuat şirul manifestaţiilor organizate de PLDM în sprijinul respectării drepturilor omului şi a presei libere.

Serviciul de presă al PLDM
Comunicat de presă al PLDM cu privire la mitingul în susţinerea drepturilor omului, a libertăţii presei şi a postului de televiziune PRO TV Comunicat de presă al PLDM cu privire la constituirea Organizaţiei Femeilor Liberal Democrate din Moldova