Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Comunicat de presă al PLDM cu privire la rezultatele campaniei în susţinerea drepturilor omului, presei independente, libertăţii de exprimare şi postului de televiziune PRO TV

|versiune pentru tipar||
PLDM / 30 decembrie 2008
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 12 decembrie 2008, Partidul Liberal Democrat din Moldova a lansat campania în sprijinul drepturilor omului, presei independente, libertăţii de exprimare şi postului de televiziune PRO TV.

În cadrul acestei campanii, la 21 decembrie curent, în Piaţa Marii Adunări Naţionale s-a desfăşurat o amplă acţiune de protest. La ea au participat peste 10.000 de cetăţeni, care au condamnat politica guvernării de suprimare a presei libere, de limitare a libetăţii de exprimare şi de încălcare a dreptului la informare. Mii de cetăţeni s-au solidarizat cu postul de televiziune PRO TV şi au cerut prelungirea de drept a licenţei acestuia.

La 23 decembrie curent, Partidul Liberal Democrat din Moldova a pichetat Consiliul Coordonator al Audiovizualului, în semn de protest faţă de instituirea ilegală a moratoriului asupra aplicării prevederilor legale ale Codului Audiovizualului.

Astăzi, s-a încheiat campania de colectare a semnăturilor în susţinerea postului de televiziune PRO TV. Pe durata acesteia, 27757 de cetăţeni din toate raioanele Republicii Moldova, din municpiile Chişinău şi Bălţi au semnat în susţinerea libertăţii presei, pluralismului de opinii şi valorilor democratice.

Toate aceste acţiuni desfăşurate de PLDM au avut scopul să atenţioneze opinia publică naţională şi internaţională asupra gravelor derapaje antidemocratice ale guvernării de la Chişinău, asupra tentativelor puterii de a instaura dictatura, prin eliminarea instituţiilor independente de presă şi suprimarea dreptului la informare.

Cele 27757 de semnături colectate au fost depuse astăzi la Preşedinţie, pe numele şefului statului, Vladimir Voronin, şi în copie — pe numele prim-ministrului Zinaida Greceanîi.

Asigurarea libertăţii mass-media, a accesului la informaţie, a dreptului la libera exprimare şi scoaterea mediilor de informare publice de sub controlul puterii a reprezentat o prioritate pentru Partidul Liberal Democrat din Moldova, care şi în continuare va monitoriza strict situaţia privind libertatea presei, respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului şi va acţiona în consecinţă.

Serviciul de presă al PLDM
Comunicat de presă al PLDM cu privire la constituirea Organizaţiei Femeilor Liberal Democrate din Moldova Comunicat de presă al PLDM cu privire la interpelarea deputatului Vlad Filat în problema aprovizionării Republicii Moldova cu gaze naturale