Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Comunicat de presă al PLDM cu privire la interpelarea deputatului Vlad Filat în problema aprovizionării Republicii Moldova cu gaze naturale

|versiune pentru tipar||
PLDM / 6 ianuarie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 6 ianuarie 2009, deputatul Vlad Filat, Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, a adresat o interpelare prim-ministrului Zinaida Greceanîi privind situaţia creată în aprovizionarea Republicii Moldova cu gaze naturale.

Interpelarea a fost făcută în contextul disputelor între Concernul rus “Gazprom” şi autorităţile ucrainene. Această dispută ar putea afecta direct aprovizionarea cu gaze naturale a Republicii Moldova, în condiţiile în care sistemul energetic este dependent de gazele ruseşti.

Deputatul Vlad Filat a solicitat să fie informat în regim de urgenţă despre măsurile întreprinse de Guvern pentru aprovizionarea continuă cu gaze naturale a Republicii Moldova şi de prevenire a riscurilor unor eventuale sistări de livrare a gazelor naturale.

Serviciul de presă al PLDM
Comunicat de presă al PLDM cu privire la rezultatele campaniei în susţinerea drepturilor omului, presei independente, libertăţii de exprimare şi postului de televiziune PRO TV Declaraţia PLDM cu privire la criza energetică şi măsurile pentru depăşirea ei