Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Comunicat de presă al PLDM privind iniţierea procedurii de convocare a sesiunii extraordinare a Parlamentului Republicii Moldova

|versiune pentru tipar||
PLDM / 12 ianuarie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 12 ianuarie 2009, deputatul Vlad Filat, Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova a iniţiat procedura de convocare a sesiunii extraordinare a Legislativului, în perioada 15–23 ianuarie.

Motivul convocării rezultă din situaţia de criză în care se află cetăţenii Republicii Moldova, în urma sistării livrărilor de gaze de către Concernul rus Gazprom.

Ordinea de zi a sesiunii extraordinare urmează să includă audierea raportului Guvernului privind măsurile întreprinse pentru atenuarea consecinţelor crizei energetice, rectificarea Bugetului de stat pe anul 2009, în scopul alocării de mijloace pentru depăşirea situaţiei de criză şi ajutorarea păturilor socialmente vulnerabile. De asemenea, se propune formarea unei comisii mixte Parlament — Guvern, care să elaboreze măsuri eficiente pentru diminuarea efectelor crizei.

În conformitate cu prevederile constituţionale, pentru convocarea sesiunii extraordinare sunt necesare semnăturile a 34 de deputaţi.

Serviciul de presă al PLDM
Declaraţia PLDM cu privire la criza energetică şi măsurile pentru depăşirea ei Declaraţia PLDM cu privire la proiectul Concepţiei privind reflectarea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare de către instituţiile audiovizualului din Republica Moldova