Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Tinerii liberal democraţi promovează tradiţiile de Dragobete

|versiune pentru tipar||
PLDM / 24 februarie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 24 februarie curent, Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova a organizat o acţiune de propagare a sărbătorii dragostei “Dragobetele”, replica românească a “Sf. Valentin”.

Tinerii, îmbrăcaţi în costume naţionale au repartizat peste 3000 de scrisori de dragoste, cu texte lirice culese din creaţiile marilor poeţi români şi basarabeni. Printre acestea: “Atât de dulce” şi “Dorinţa” (Mihai Eminescu), “E-o linişte iubirea?” (Grigore Vieru), “Nu te-ai priceput” (George Coşbuc).

Acţiunea a început pe Aleea Clasicilor şi a continuat în instituţiile de învăţămînt din Chişinău. Lîngă un stejar improvizat din baloane verzi, tinerii liberal democraţi au recitat poezii, au citit jurăminte de dragoste. Conform tradiţiei, stejarul este copacul unde tinerii, proaspăt logodiţi, îşi spuneau jurămintele de iubire.

Dragobetele este sărbătoarea tinereţii şi a iubirii, care, din păcate, a fost dată uitării. Prin acțiunea lor, tinerii liberal democraţi şi-au propus să promoveze valorile autentice românești şi să reînvie această frumoasă şi străveche tradiţie.

Serviciul de presă al PLDM
Rezoluţia mitingului de protest faţă de refuzul autorităţilor comuniste de a asigura dreptul la vot pentru cetăţenii aflaţi peste hotare CEDO a pus pe rol dosarul PLDM vs Republica Moldova