Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Partidul Liberal Democrat din Moldova susţine Pactul împotriva corupţiei

|versiune pentru tipar||
PLDM / 11 martie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova a luat act de Pactul împotriva corupţiei, propus spre semnare forţelor politice de orientare democratică din Republica Moldova.

PLDM împărtăşeşte îngrijorarea autorilor faţă de gravitatea fenomenului corupţiei ce a luat amploare în timpul guvernării comuniste şi a afectat grav situaţia social-economică şi politică din ţară.

PLDM îşi asumă responsabilitatea pentru promovarea ideilor ce se conţin în acest document. PLDM are un program complex de luptă cu corupţia ce prevede, pe lîngă mecanisme juridice şi de asigurare a transparenţei în procesul eradicării acestui flagel, şi un set de măsuri cu caracter economic. Eliminarea intervenţiilor abuzive ale statului în economie, dereglementarea, descentralizarea şi debirocratizarea — sunt elemente esenţiale care vor reduce substanţial fenomenul corupţiei.

Partidul Liberal Democrat din Moldova salută iniţiativa autorilor Pactului şi îl califică ca pe o expresie a voinţei politice a partidelor de orientare democratică de a elimina consecinţele nefaste ale unei guvernări, ce a distrus statul de drept şi a creat o economie de tip mafiot.

Serviciul de presă al PLDM
PLDM a participat la reuniunea comunităţilor basarabene de la Roma Comunicat de presă al PLDM cu privire la acţiunea tinerilor liberal democraţi “Moldova, trezeşte-te!”