Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Comunicat de presă al PLDM privind necesitatea investigării operative şi obiective a cazului tînărului Alexei Vlas, împuşcat pe 15 martie curent

|versiune pentru tipar||
PLDM / 18 martie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În perioada guvernării comuniste au loc tot mai multe cazuri de abuzuri şi acţiuni ilegale ale reprezentanţilor organelor de forţă, în urma cărora au grav de suferit cetăţenii Republicii Moldova. Colaboratorii Ministerului Afacerilor Interne au frecvent un comportament brutal, acţionează violent şi aplică disproporţionat forţa. Cel mai recent caz, în care Alexei Vlas, un tînăr de 29 de ani, a fost împuşcat mortal de către un poliţist aflat în serviciul funcţiunii, este extrem de grav.

Nu este pentru prima dată cînd Ministerul de Interne, în loc să întreprindă măsuri operative de investigaţii pentru a elucida cazul, îşi protejează colaboratorii, încurajîndu-i la noi fărădelegi.

Partidul Liberal Democrat din Moldova consideră că vinovată de situaţia creată este actuala guvernare, care prin antrenarea organelor de forţă în procesul politic, au plasat procuratura, CCCEC, SIS şi poliţia în afara cadrului juridic şi le-a încurajat la acţiuni ilegale.

PLDM cere organelor de forţă să respecte cu stricteţe normele legale şi să investigheze toate abuzurile şi fărădelegile comise de către colaboratorii lor. În mod special, cerem investigarea urgentă şi obiectivă a cazului omorului lui Alexei Vlas, tragerea la răspundere a vinovaţilor şi informarea operativă şi imparţială a societăţii privind acţiunile întreprinse.

Serviciul de presă al PLDM
Poziţia Partidului Liberal Democrat din Moldova în problema legislaţiei non-discriminare Curtea Supremă de Justiţie a dat cîştig de cauză PLDM