Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Poziţia Partidului Liberal Democrat din Moldova în problema legislaţiei non-discriminare

|versiune pentru tipar||
PLDM / 18 martie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În legătură cu proiectul de lege pentru prevenirea şi combaterea discriminării, Partidul Liberal Democrat din Moldova consideră necesar de a-şi face publică poziţia la acest subiect.

PLDM are doctrină populară europeană modernă şi împărtăşeşte în totalitate spiritul Tratatului de la Maastricht din 7 februarie 1992 şi a Tratatului de la Amsterdam din 2 octombrie 1997, inclusiv şi partea referitoare la combaterea tuturor formelor de discriminare.

Avînd în vedere cultura poporului Republici Moldova şi morala creştină care stă la baza acestei culturi, PLDM consideră inoportună adoptarea Legii pentru prevenirea şi combaterea discriminării (legislaţia în vigoare oferă suficiente garanţii pentru combaterea discriminării). PLDM consideră inadmisibilă interpretarea eronată a Articolului 13 al Tratatului de la Amsterdam în sensul acceptării:

PLDM se pronunţă pentru dezvoltarea programelor de susţinere a familiilor tinere, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trai şi educaţie a copiilor într-un mediu moral sănătos.

În acelaşi timp, PLDM se expune ferm împotriva oricăror manifestări de discriminare şi nu va încuraja sub nici o formă intoleranţa şi acţiunile violente îndreptate împotriva oricăror grupuri minoritare.

Sursa: www.pldm.md

Declaraţia PLDM în legătură cu intenţia Preşedintelui Voronin de a semna un document de reglementare a problemei transnistrene în afara formatului 5+2 Comunicat de presă al PLDM privind necesitatea investigării operative şi obiective a cazului tînărului Alexei Vlas, împuşcat pe 15 martie curent