Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Curtea Supremă de Justiţie a dat cîştig de cauză PLDM

|versiune pentru tipar||
PLDM / 19 martie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 18 martie curent, Colegiul Curţii Supreme de Justiţie a dat cîştig de cauză Partidului Liberal Democrat din Moldova şi a obligat Ministerul Justiţiei să restituie originalele cererilor membrilor PLDM, care au fost depuse la minister împreună cu actele de înregistrare a partidului.

Deşi legislaţia în vigoare nu obligă formaţiunile politice să anexeze cererile în original, la insistenţa ministerului, PLDM le-a depus pentru a demonstra că nu a întocmit arbitrar listele membrilor de partid, ci în baza voinţei exprimate de cetăţeni.

Ministerul Justiţiei a refuzat să restituie cererile, iar în baza lor organele de anchetă au declanşat o campanie de hărţuire politică şi de intimidare a membrilor PLDM, care a fost ferm condamnată de către organismele internaţionale.

PLDM cere executarea necondiţionată a deciziei Colegiului Curţii Supreme de Justiţiei privind restituirea cererilor şi pedepsirea vinovaţilor pentru încălcarea dreptului fundamental al cetăţenilor la libera asociere.

Serviciul de presă al PLDM
Comunicat de presă al PLDM privind necesitatea investigării operative şi obiective a cazului tînărului Alexei Vlas, împuşcat pe 15 martie curent Declaraţia PLDM cu privire la intensificarea provocărilor şi atacurilor de imagine în campania electorală