Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Declaraţia PLDM cu privire la intensificarea provocărilor şi atacurilor de imagine în campania electorală

|versiune pentru tipar||
PLDM / 19 martie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova constată amplificarea eforturilor Partidului Comuniştilor, îndreptate spre discreditarea opoziţiei reale. În acest sens, merită menţionate, în special, campaniile în mass-media controlată de putere, care sînt dirijate dintr-un singur centru electoral. Ziarele, posturile tv şi de radio, agenţiile de presă şi portalurile informaţionale aservite puterii difuzează aceleaşi ştiri denigratoare în adresa opoziţiei şi laudative la adresa puterii, care coincid cuvînt în cuvînt. Făcînd jocul comuniştilor, aceste mijloace de informare în masă nici nu se străduiesc să mimeze concurenţa între ele, lupta pentru auditoriu, tiraje, rating. Or, toate acestea dovedesc că scopul real al activităţii acestor mijloace de informare în masă este cel politic, iar acoperirea financiară este asigurată de Partidul Comuniştilor. Astfel, ele au devenit simple instrumente de transmitere a mesajelor scrise de ideologii comunişti.

PLDM îşi exprimă regretul că unele partide de opoziţie nu văd marele pericol pe care-l reprezintă aceste tehnologii electorale murdare din cadrul PCRM şi presei controlate de acesta. Respectivele forţe politice, prin acţiunile şi declaraţiile lor, oferă ideologilor comunişti materie primă pentru dezinformare. Fiecare cuvînt nechibzuit, spus de un lider de opoziţie, este imediat tirajat de presa aservită puterii, în scopul discreditării atît a partidului şi a liderului, care a făcut respectiva declaraţie, cît şi a altor partide de opoziţie. Oricine se poate convinge de acest lucru urmărind fluxurile informaţionale ale “Omega”, “Novosti-Moldova”, “Moldpres”, “Moldova-1”, “Radio-Moldova”, “N4”, “NIT” etc.

PLDM este conştient de faptul că aceste atacuri se vor înteţi şi mai mult pe ultima sută de metri a campaniei electorale şi face apel către partidele şi liderii de opoziţie să se abţină de la atacuri reciproce, declaraţii nefondate şi răspunsuri la provocările regizate de comunişti prin jurnaliştii şi mijloacele de informare în masă controlate de aceştia.

A venit timpul ca opoziţia din Republica Moldova să pună în prim plan interesele ţării şi să conştientizeze că cel mai mare pericol îl reprezintă acum comuniştii şi aliaţii lor. Opoziţia trebuie să dea dovadă de maturitate politică şi să demonstreze prin acţiuni concrete că este mai presus decît jocurile politice murdare ale comuniştilor. Cerem partidelor de opoziţie să ia atitudine faţă de provocările şi atacurile de imagine ale Partidului Comunistilor, să tragă concluziile de rigoare şi să acţioneze în consecinţă!

Serviciul de presă al PLDM
Curtea Supremă de Justiţie a dat cîştig de cauză PLDM Declaraţia PLDM în legătură cu încălcarea de către Preşedintele Voronin a pricipiilor de reglementare a conflictului transnistrean