Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Declaraţia PLDM în legătură cu arestarea şi expulzarea ilegală a cetăţenilor români Răzvan Cazacu şi Radu Popescu

|versiune pentru tipar||
PLDM / 25 martie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În seara zilei de 23 martie curent, doi cetăţeni români, Răzvan Cazacu şi Radu Popescu, aflaţi legal pe teritoriul Republicii Moldova, au fost reţinuţi şi încarceraţi timp de o noapte în izolatoarele Comisariatului de poliţie al sectorului Buiucani, Chişinău. A doua zi, judecătoria Buiucani a decis expulzarea lor de pe teritoriul Republicii Moldova din motive care nu au nimic în comun cu realitatea.

Luînd act de acest abuz, Partidul Liberal Democrat din Moldova declară:

Arestarea şi expulzarea colegilor noştri sunt acte abuzive şi ilegale, care scot încă o dată în evidenţă caracterul poliţienesc şi dictatorial al regimului Voronin.

Adevăratul motiv pentru care cei doi cetăţeni ai Uniunii Europene au fost supuşi unui asemenea tratament degradant constă în faptul că aceştia făceau parte din staful tehnic al PLDM şi ofereau formaţiunii noastre consultaţii pe bază de voluntariat.

PLDM va face recurs pe cazul respectiv în instanţele superioare şi, în caz de necesitate, va ajunge la CEDO pentru a cere sancţionarea celor care s-au făcut vinovaţi de comiterea acestui act de injustiţie.

Serviciul de presă al PLDM
PLDM îşi reiterează apelul la consolidarea forţelor de opoziţie Comunicat de presă al PLDM cu privire la politica falimentară a guvernării comuniste în domeniul vini-viticol