Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova lansează campania “Adevărul”

|versiune pentru tipar||
PLDM / 26 iunie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 26 iunie lumea întreagă marchează Ziua internaţională ONU pentru susţinerea victimelor torturii. În această zi, Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova lansează Campania “Adevărul”. Această campanie are scopul de a contribui la conştientizarea evenimentelor ce au avut loc în Republica Moldova după alegerile din 5 aprilie, în special arestările, maltratările şi tortura la care au fost supuşi cetăţenii noştri, patru dintre care au decedat.

În cadrul Campaniei “Adevărul” echipe mobile ale tinerilor liberal democraţi vor informa populaţia demonstrînd probe documentare video despre încălcarea drepturilor omului, despre modul în care instituţiile statului, poliţia, procuratura, SIS-ul umilesc şi torturează cetăţenii nevinovaţi. Concomitent vor fi colectate informaţii de la cetăţenii care au devenit victime ale torturii şi drepturile cărora au fost încălcate.

O altă dimensiune a Campaniei “Adevărul” o constituie familiarizarea cu prevederile legislaţiei naţionale şi europene cu privire la tortură şi alte forme de comportament degradant al statului faţă de cetăţenii săi.

Tineretul liberal democrat va atenţiona societatea că tortura şi alte forme de violenţă fizică şi psihică fac parte din arsenalul de intimidare a cetăţenilor de către regimurile totalitare şi sunt condamnate de către comunitatea internaţională şi de instituţiile de justiţie europeană. Depăşirea fricii şi solidaritatea vor deveni elementele care vor contribui la crearea unui front comun împotriva torturii fizice, politice, psihologice şi va contribui la eliminarea regimului autoritar Voronin prin alegeri libere şi corecte.

Facem apel către tinerii din toată ţara, precum şi către cei care îşi fac studiile în străinătate să se alăture acţiunii noastre, pentru a convinge societatea să aleagă o nouă cale de dezvoltare pentru Republica Moldova, avînd la bază principiul libertăţii şi democraţiei. În alegerile parlamentare anticipate contează nu doar participarea la vot, dar şi implicarea tinerilor pentru a transmite mesajul speranţei că ţara noastră are şansa revenirii la normalitate.

Serviciul de presă al PLDM
Banca Naţională a Moldovei este responsabilă pentru falimentarea Investprivatbank Codul contravenţional este un instrument de completare a bugetului de stat din contul populaţiei