Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Consilierii municipali ai PLDM solicită stoparea demolării Centrului istoric al capitalei

|versiune pentru tipar||
PLDM / 12 aprilie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Fracţiunea Partidului Liberal Democrat din Consiliul Municipal Chişinău a solicitat Primarului General să intervină de urgenţă pentru a stopa demolarea centrului istoric al capitalei.

Într-o adresare pe numele primarului, consilierii liberal democraţi atrag atenţia asupra faptului că, în ultima perioadă, s-au intensificat cazurile de demolare a unor importante monumente de arhitectură, precum şi de intervenţie nereglementată în zonele de protecţie a acestora.

“Judecând după frecvenţa şi intensitatea intervenţiilor ilegale în perimetrul centrului istoric al Chişinăului, putem concluziona că există riscuri serioase ca situaţia pe parcursul anului 2012 să se înrăutăţească şi să degradeze”, se spune în adresarea fracţiunii PLDM în CMC.

Pentru a readuce situaţia în albia normalităţii şi legalităţii, consilierii liberal democraţi au solicitat edilului capitalei să urgenteze procesul de definitivare şi transmitere spre aprobare CMC a următoarelor proiecte: Planul Urbanistic Zonal pentru centrul istoric al Chişinăului, Regulamentul cu privire la clădirile — monumente istorice şi Regulamentul privind trasarea liniilor roşii în or. Chişinău.

Aprobarea cât mai grabnică a acestor documente va conduce la realizarea obiectivului comun de protejare şi revitalizare a centrului istoric al Chişinăului, consideră consilierii PLDM din CMC.

Amintim că stoparea distrugerii centrului istoric al Chişinăului este unul din angajamentele prioritare pe care PLDM şi le-a asumat să le promoveze în CMC.

Sursa: www.pldm.md

Deputaţi PLDM propun înăsprirea pedepselor pentru persoanele care vor arde deşeuri vegetale Acţiune de caritate la Băcioi