Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Mesajul dlui Filat cu ocazia a 3 ani de la crearea PLDM

|versiune pentru tipar||
PLDM / 8 decembrie 2010
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Stimaţi membri şi simpatizanţi ai PLDM,

Acum trei ani, la 8 decembrie 2007, împreună am constituit Partidul Liberal Democrat din Moldova.

În această perioadă, ne-am afirmat continuu, devenind formaţiunea cu cea mai mare susţinere pe segmentul democratic de electorat. Am susţinut cu succes numeroase examene, fiind în continuă creştere. În toată această perioadă, ne-am ghidat de interesul cetăţeanului şi al ţării, iar oamenii au apreciat la justa valoare angajamentul şi acţiunile noastre care au drept scop final construirea unei Moldovei libere, democratice, europene, prospere.

Acum mai bine de un an, PLDM a venit la guvernare, în cadrul unei largi coaliţii a forţelor democratice. Am dovedit în această perioadă că avem o adevărată echipă de profesionişti, în stare să asigure dezvoltarea ţării. Împreună, am demonstrat că ştim să ne punem scopuri şi să le realizăm. Iar faptul că, în alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010, peste 505 mii de cetăţeni ne-au acordat votul lor este o dovadă că efortul nostru continuu este apreciat la justa valoare de oameni.

Cea mai mare realizare a noastră în această perioadă a fost, fără îndoială, faptul că am reuşit să creăm o echipă unită, care se conduce în activitatea sa de principii şi valori şi care tot timpul pune în capul mesei interesul cetăţeanului şi al ţării. Sunt ferm convins că toate realizările noastre de până acum sunt doar o primă etapă în procesul de realizare a obiectivelor pe care ni le-am propus. Drumul pe care am ales să-l parcurgem nu este unul uşor, dar avem o motivaţie puternică care ne dă puteri să mergem înainte — Moldova merită şi va deveni un stat liber, democratic, european, prosper.

Dragi prieteni!

Vă mulţumesc pentru efortul pe care l-aţi depus până în prezent şi Vă îndemn să mergem şi în continuare consecvent spre realizarea scopurilor propuse. Astăzi PLDM este formaţiunea de care o importantă parte a societăţii îşi leagă speranţele de viitor şi este de datoria noastră să facem totul pentru ca visele acestor oameni să devină realitate.

Vă felicit cu ocazia aniversării a 3-a de la crearea PLDM şi Vă doresc noi realizări spre binele ţării şi al cetăţenilor!

Vlad Filat,
Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova
PLDM se bucură de sprijinul Partidului Popular European Egalitatea de gen — indicator al democraţiei