Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Tinerii liberal democraţi au participat la Universitatea de iarnă a Organizaţiei Studenţilor Democraţi Europeni

|versiune pentru tipar||
PLDM / 9 februarie 2011
Partidul Liberal Democrat din Moldova

O delegaţie a Tineretului Liberal Democrat din Moldova (TLDM) a participat, în perioada 1–5 februarie curent, la Universitatea de iarnă cu sediul la Bruxelles a Organizaţiei Studenţilor Democraţi Europeni (EDS), cea mai mare organizaţie politică de tineret afiliată Partidului Popular European (PPE).

Tema centrală a Universităţii de iarnă a fost “Integrarea Europeană şi Regională — Rolul Tinerilor” şi a generat discuţii despre Parteneriatul Estic şi alte instrumente de conlucrare regională. În acest context, Jacek Saryusz-Wolski, vicepreşedintele PPE şi membru al Parlamentului European, a remarcat succesele înregistrate de Republica Moldova şi a încurajat tinerii să promoveze agenda europeană a ţării.

Organizaţia de Tineret a PLDM şi-a prezentat activitatea în cadrul Consiliului EDS, fiind felicitată pentru rezultatele obţinute în doar doi ani de existenţă. De asemenea, vizita de la Bruxelles a fost o bună ocazie de a stabili relaţii de prietenie şi a face schimb de idei cu aproximativ 30 de organizaţii de tineret şi studenţi din 25 de ţări europene.

Universitatea de iarnă a studenţilor democraţi europeni a coincis cu aniversarea a 50 de ani de la fondarea EDS. Cu această ocazie, s-au adresat Organizaţiei Studenţilor Democraţi Europeni un şir de personalităţi europene, printre care: Wilfried Martens, preşedintele PPE, Carl Bild, ministrul de Externe al Suediei şi Hans-Gert Pöttering, preşedintele Fundaţiei Konrad Adenauer.

Programul de studiu al delegaţiei tinerilor liberal democraţi a mai inclus vizitarea sediului Parlamentului European din Bruxelles, a Universităţii Catolice Louvain, participarea la şedinţele grupurilor permanente de lucru ale EDS, conferinţe şi seminare.

Sursa: www.pldm.md

A fost creată Asociaţia Managerilor şi Oamenilor de Afaceri a PLDM PLDM a devenit membru cu statut de observator al PPE