Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

PLDM a devenit membru cu statut de observator al PPE

|versiune pentru tipar||
PLDM / 11 februarie 2011 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Consiliul politic al Partidului Popular European a aprobat joi seara la Bruxelles, cu unanimitate de voturi, candidatura Partidului Liberal Democrat din Moldova în calitate de membru cu statut de observator al PPE.

Despre aceasta a anunţat în cadrul unui briefing de presă, susţinut la sediul PLDM, Iurie Leancă, membru al Consiliului Politic Naţional al PLDM, viceprim-ministru, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Leancă a declarat că acest eveniment este o realizare remarcabilă a PLDM care într-un timp foarte scurt a reuşit să obţină calitatea de membru al PPE. “Acest fapt reprezintă o recunoaştere directă a forţei crescânde şi capacităţii PLDM de a influenţa situaţia politică din Republica Moldova, dar şi a eforturilor orientate spre integrarea europeană a ţării noastre”.

“PLDM este un partener de nădejde şi întruneşte toate criteriile conform cărora un partid este acceptat în cea mai influentă familie politică europeană”. Aprecierea a fost dată de preşedintele PPE, Wilfried Martens, care a menţionat că liberal democraţii au obţinut un rezultat foarte frumos în alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010, iar succesele înregistrate de Guvernul condus de liderul PLDM, Vlad Filat, au constituit argumente palpabile pentru acceptarea cererii de aderare la PPE, a precizat Leancă.

Statutul de membru al PPE este foarte important nu doar pentru PLDM, ci pentru ţară în întregime, or până acum popularii europeni au demonstrat o deschidere şi o susţinere fără precedent a Republicii Moldova. Acest sprijin se regăseşte şi în ritmul avansat al dialogului cu Uniunea Europeană privind asocierea Republicii Moldova la UE, liberalizarea regimului de vize, crearea zonei de liber schimb cu UE, etc.

Leancă a spus că noua calitate de membru al PPE este o “resursă strategică a PLDM pe plan european”, care va fi utilizată cu pricepere în favoarea Republicii Moldova şi în beneficiul cetăţenilor ei.

PLDM a depus cererea de aderare la PPE la finele anului 2009.

Partidul Popular European a fost fondat in 1976 şi reprezintă familia politică a 74 de partide de centru-dreapta din 39 de ţări. PPE are 288 de membri în Parlamentul European.

Serviciul de presă al PLDM

Tinerii liberal democraţi au participat la Universitatea de iarnă a Organizaţiei Studenţilor Democraţi Europeni În cadrul OT Donduşeni a PLDM a fost constituită Asociaţia Persoanelor în Etate