Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

PLDM a semnat Memorandumul de Înţelegere privind consultările şi cooperarea cu UMP

|versiune pentru tipar||
PLDM / 13 iunie 2011 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova a semnat Memorandumul de Înţelegere privind consultările şi cooperarea cu Uniunea pentru o Mişcare Populară din Franţa. Acordul a fost semnat de Preşedintele PLDM, Vlad Filat, şi consilierul politic al UMP, Thierry Mariani, Secretar de Stat pentru Transport al Franţei.

După semnare, Vlad Filat, Thierry Mariani şi deputatul european, Elmar Brok, au susţinut o conferinţă de presă comună.

Preşedintele PLDM a declarat că Acordul de Cooperare cu Uniunea pentru o Mişcare Populară, care este membru al Partidului Popular European, oferă un cadru instituţional contactelor bune deja existente între PLDM şi UMP.

“Franţa ne acordă o susţinere tot mai mare în procesul de integrare europeană, iar UMP este partidul aflat la guvernare, care prin politicile sale influenţează în măsură determinantă modul în care Franţa percepe vecinătatea europeană şi perspectiva de extindere a Uniunii Europene”, a spus Vlad Filat.

Preşedintele PLDM a ţinut să mulţumească pentru suportul constant şi de substanţă acordat de PPE pe calea integrării europene şi democratizării Republicii Moldova.

La rândul său, Thierry Mariani a menţionat că UMP şi PLDM împărtăşesc aceleaşi valori, iar acest acord vine să aprofundeze şi să dezvolte relaţiile politice în contextul contactelor bilaterale, dar şi în cadrul Partidului Popular European. Totodată, Thierry Mariani a declarat că Franţa apreciază reformele pe care Guvernul Filat le-a implementat până la moment şi promite să susţină Republica Moldova în procesul de integrare în Uniunea Europeană.

“Aţi demarat implementarea unor reforme importante şi dificile, dar necesare pentru a ridica nivelul de trai al populaţiei. Drumul pe care va trebui să-l parcurgeţi pentru a ajunge în UE va fi unul lung şi anevoios, de aceea Franţa va oferi tot suportul necesar pentru a urgenta acest proces”, a punctat Thierry Mariani.

Deputatul european Elmar Brok, membru al Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, a declarat că Republica Moldova este “campion la capitolul implementarea reformelor”.

“Vă asigur cu toată fermitatea că evoluţiile care au loc în Republica Moldova sunt vizibile, iar acest lucru este demn de laudă. Noi vom asigura suportul politic pe parcursul negocierilor cu UE şi sperăm că, în cel mai scurt timp, ţara dumneavoastră va face parte din Uniunea Europeană. Moldova a luat-o pe calea cea dreaptă şi sperăm că aceasta se va menţine”, a spus Elmar Brok.

Vizita demnitarilor europeni se înscrie în efortul constant de apropiere şi consolidare a relaţiilor dintre PLDM şi Partidul Popular European, precum şi partidele constituante ale PPE, care susţin procesul de democratizare a Republicii Moldova.

Serviciul de presă al PLDM

PLDM dezvoltă relaţii de colaborare cu partidele membre ale PPE Vicepreşedintele PLDM, Liliana Palihovici, a avut o întrevedere cu conducerea NDI