Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Streleţ: PLDM va opta în continuare pentru audieri parlamentare

|versiune pentru tipar||
PLDM / 9 septembrie 2011 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova îşi menţine poziţia fermă privind necesitatea convocării unei şedinţe speciale a Parlamentului, în care să fie analizat subiectul atacurilor de tip “raider” asupra unor instituţii financiar-bancare şi modul în care au reacţionat instituţiile vizate ale statului, conform competenţelor ce le revin.

Declaraţia a fost făcută de preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ, în cadrul unui briefing. În acelaşi timp, PLDM va insista ca săptămâna viitoare sa aibă loc audieri in comisiile parlamentare de profil: pentru economie, buget şi finanţe şi pentru securitatea statului.

“În urma prezentării rapoartelor Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, Băncii Naţionale, SIS şi Procuraturii Generale, vrem să avem un tablou clar despre cine se face responsabil de atacurile «raider» şi de ce instituţiile responsabile nu au intervenit, sau au făcut-o cu întârziere. Vrem să avem maximă claritate, atunci când vom discuta subiectul în cadrul şedinţei în plen a Legislativului”, a spus Valeriu Streleţ.

Pe de altă parte, Streleţ şi-a exprimat satisfacţia pentru faptul că opoziţia parlamentară este interesată de situaţia creată în sistemul financiar-bancar. “Sper că această îngrijorare este una sinceră şi nu un element de show la început de sezon politic şi de sesiune parlamentară”, a opinat Streleţ, precizând că membrii PLDM din Biroul Permanent al Parlamentului nu au susţinut demersul PCRM doar pentru că acesta nu corespundea rigorilor legislaţiei.

“În demers erau doar 23 de semnături originale, celelalte 11 fiind trimise prin fax, ceea ce contravine normelor legale. Este un caz care ar fi putut crea un precedent. De aceea, PLDM nu a susţinut iniţiativa comuniştilor”, a spus liderul fracţiunii parlamentare a PLDM. “Dacă PCRM va veni doar cu semnături autentice, atunci nu va mai rămâne loc pentru comentarii şi Parlamentul se va convoca în şedinţă extraordinară”, a precizat Streleţ.

Amintim că, la 6 septembrie curent, PLDM a solicitat Biroului Permanent al Legislativului convocarea unei sesiuni speciale a Parlamentului în problema atacurilor frauduloase asupra sistemului financiar-bancar din Republica Moldova.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat: “Suntem gata să lucrăm din greu, pentru a demonstra că Moldova poate fi o poveste de succes” PLDM a comemorat un deceniu de la atacul terorist din SUA