Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Echipa PLDM a adus speranţă în familia Ianciu din Pivniceni

|versiune pentru tipar||
PLDM / 9 noiembrie 2011
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La data de 3 noiembrie, cu efortul echipei PLDM, Preşedintele Organizaţiei de Femei a PLDM, vicepreşedintele Parlamentului, Liliana Palihovici a oferit o donaţie de materiale de construcţie, un aragaz, haine şi jucării familiei Ianciu din localitatea Pivniceni, raionul Donduşeni.

Valentina Iancu are doar 33 de ani şi e mama a 9 copii: 7 baieti şi 2 fete. Liliana Palihovici a aflat despre destinul ei din presă.

“Am decis să mă implic împreună cu echipa pentru a identifica solutii care să uşureze viaţa acestei familii. Cu ajutorul şi sprijinul unor oameni de bună credinţă, am colectat materiale de construcţie pentru finisarea locuinţei sale, care se află într-o stare dezastruoasă. Ştiu ca şi asistentii sociali din localitate îi ofera sprijinul necesar. Totodată, am donat un aragaz, îmbrăcăminte şi jucării”, a menţionat Liliana Palihovici.

Potrivit parlamentarei, soarta femeii a impresionat-o şi mai mult, atunci când a aflat că Valentina a încercat de mai multe ori sa plece peste hotare, în speranţa unui câştig mai bun, dar de fiecare dată dorul de copii o întorcea acasă.

Când pleca peste hotare, copiii rămâneau la internat, dar niciodată nu s-au reţinut acolo mai mult de o saptamână, pentru că fugeau acasă, la mama lor. “Dorinta copiilor de a fi crescuţi şi educaţi de mama lor, în pofida tuturor lipsurilor şi a greutăţilor, m-au convins o dată în plus că familia este o valoare nepreţuită, care trebuie păstrată şi cultivată. Şi pentru aceasta este necesar efortul întregii societăţi”, a menţionat Palihovici.

Menţionăm că membrii PLDM întotdeauna au fost aproape de cetăţenii aflaţi în dificultate. La iniţiativa PLDM, cu suportul agenţilor economici, al partenerilor din sectorul asociativ, au fost colectate fonduri pentru a susţine familiile nevoiaşe din Republica Moldova.

Sursa: www.pldm.md

Au demarat Adunările Generale ale Organizaţiei de Femei a PLDM Beneficiarii programului “Tinerii Guvernează” au efectuat o vizită la Guvern