Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Beneficiarii programului “Tinerii Guvernează” au efectuat o vizită la Guvern

|versiune pentru tipar||
PLDM / 10 noiembrie 2011 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Primii 30 de beneficiari ai Programului de Transparenţă Instituţională “Tinerii Guvernează”, lansat la 1 noiembrie curent de Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova, au efectuat astăzi o vizită de documentare la Casa Guvernului.

Tinerii, însoţiţi de deputatul liberal democrat, preşedintele Organizaţiei de Tineret a PLDM, George Mocanu, au vizitat mai întâi Cancelaria de Stat, fiind familiarizaţi cu modul de funcţionare a instituţiei.

Potrivit secretarului general-adjunct al Guvernului, Anatol Onceanu, atât în Cancelaria de Stat, cât şi în aparatul Primului ministru au fost angajaţi tineri cu vârste cuprinse între 25 şi 30 de ani. Onceanu i-a îndemnat pe tineri să fie activi şi perseverenţi. “Noi vă invităm să veniţi la Cancelaria de Stat şi să faceţi stagii de practică, iar dacă veţi da dovadă de cunoştinţe temeinice vom fi bucuroşi să vă angajam”, a spus Anatol Onceanu.

Ulterior, beneficiarii programului au vizitat sala de şedinţe a Cabinetului de Miniştri şi Muzeul Guvernului.

Conform agendei vizitei, tinerii au avut o întrevedere cu Primul ministru, Vlad Filat, în cadrul căreia au avut posibilitatea să adreseze întrebări la cele mai diverse şi stringente teme: alegerea preşedintelui, promovarea reformelor şi a politicilor de tineret, rezolvarea problemei transnistrene etc. Tinerii au vrut să ştie cum vede Vlad Filat Republica Moldova peste trei ani.

“Trei ani este o perioadă de timp suficientă pentru a fi semnat Acordul de Asociere cu UE, ceea ce înseamnă ca în acest timp trebuie să avem regim liberalizat de vize, să fim membri ai Zonei de comerţ liber a UE, să finalizăm proiectele de infrastructură începute. Av\nd toate aceste realizări, ţara noastră va putea aplica pentru a deveni membră a Uniunii Europene”, a spus Vlad Filat.

Premierul a salutat iniţiativa de a implementa Programul de Transparenţă Instituţională “Tinerii Guvernează”, exprimându-şi speranţa că “aceste acţiuni vor avea ca rezultat final implicarea cât mai largă a tinerilor în procesul decizional din Republica Moldova”.

Programul “Tinerii Guvernează” are drept scop promovarea transparenţei instituţiilor publice pentru fortificarea încrederii dintre tineri şi instituţiile statului. În cadrul acestui proiect, 500 de tinerii vor avea ocazia să viziteze mai multe instituţii publice şi să facă cunoştinţă cu modul lor de funcţionare, responsabilităţile şi cultura lor organizaţională. Acest program este adresat tuturor tinerilor (liceeni, studenţi, tineri absolvenţi), indiferent de simpatiile sau apartenenţa lor politică.

Sursa: www.pldm.md

Echipa PLDM a adus speranţă în familia Ianciu din Pivniceni La Ungheni a avut loc Conferinţa teritorială a Tineretului Liberal Democrat