Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Campania de prevenire a cancerului de sân, iniţiată de femeile liberal democrate, a ajuns la Teleneşti

|versiune pentru tipar||
PLDM / 11 noiembrie 2011
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Timp de o lună, la Teleneşti au fost organizate lectii deschise şi mese rotunde cu tema “Prevenirea şi profilaxia cancerului de sân”. În timpul lecţiilor au fost prezentate filme educative pentru femeile şi fetele tinere din localitate.

În acest context, Organizaţia de Femei a PLDM a informat populaţia activă despre măsurile de profilaxie primare şi secundare în combaterea cancerului de sân şi al colului uterin, despre posibilităţile de susţinere şi încurajare al femeilor tinere să meargă la medici pentru controlul de rutină anual.

Preşedintele Organizaţiei de Femei Teleneşti a PLDM, Aliona Nastas, a declarat că este necesar ca populaţia să cunoască mai multe despre efectele negative ale maladiei, despre necesitatea accesului sporit al populaţiei la serviciile de diagnostic şi profilaxie, precum şi antrenarea păturilor largi ale societăţii în combaterea acestei maladii.

Preşedinele Organizaţiei de Femei a PLDM, vicepreşedintele Parlamentului, Liliana Palihovici, a menţionat că pe parcursul ultimilor ani au fost întreprinse un şir de activităţi, orientate spre contracararea cancerului de sân. În procesul administrării sistemului de sănătate, în cadrul asigurărilor obligatorii de asistenţă medicală, la nivelul asistenţei medicale primare a fost pus accentul pe controlul medical profilactic, care cuprinde şi examinarea glandei mamare.

La 1 octombrie, Organizaţia de Femei a PLDM a lansat Campania Naţională de Prevenire a Cancerului de Sân. Scopul campaniei a fost informarea femeilor despre importanţa depistării precoce a cancerului de sân, metodele de profilaxie şi efectele negative ale acestei maladii asupra dezvoltării societăţii contemporane.

Sursa: www.pldm.md

La Ungheni a avut loc Conferinţa teritorială a Tineretului Liberal Democrat La Căuşeni a avut loc Conferinţa OT a PLDM